Εξιχνιάσθηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 48χρονου

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 48χρονου

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (3) άτομα, (1) εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων

Εξιχνιάστηκε έπειτα από την επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και δύο (2) 48χρονων ημεδαπών (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) 48χρονοι, μαζί με έναν (1) ακόμη συνεργό, ενεργώντας  κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού. Εκεί, μετερχόμενοι απειλές βλάβης της περιουσίας και της επιχείρησής του καθώς και απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των (50.000) ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.