«Χαλάστρας Δρώμενα»-Ξεκινούν την Παρασκευή 1/6 οι εκδηλώσεις

Την καθιερωμένη ετήσια γιορτή «Χαλάστρας Δρώμενα» διοργανώνει ο Σύλλογος Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η γιορτή ξεκινά την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 διοργανώνει με χορευτικές εκδηλώσεις, και συνεχίζεται την Πέμπτη 14 Ιουνίου και Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 16, 17, 18 Ιουνίου 2018 με θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις των εικαστικών του τμημάτων.

«Είναι γιορτές που αναδεικνύουν όχι μόνο τη σύνδεση αυτού του τόπου με τη λαϊκή μας παράδοση αλλά τη δημιουργικότητα των σημερινών κατοίκων. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους εργάστηκαν για αυτές τις εκδηλώσεις. Καλώ του κατοίκους του Δήμου μας αλλά τους Θεσσαλονικείς να τις παρακολουθήσουν» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 1 Ιουνίου στον υπαίθριο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Χαλάστρας και ώρα 8.30 μ.μ. θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Χαλάστρας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς οι σύλλογοι:

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδιού “Ο Φίλιππος”
  2. Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου “Ο Ρόδακας”
  3. “Χορίαμβος” Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού (Καρδίτσα)
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας “Ο Μέγας Αλέξανδρος”
  5. Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του Σ.Ε.Ν. «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο «Το Ουράνιο Τόξο» στον χώρο του Συλλόγου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου.

Το Σάββατο 16, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στο χώρο του Συλλόγου, στις 9.30 μ.μ., η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με έργα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής και Ντεκουπάζ των αντίστοιχων τμημάτων του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *