Χαλκηδόνα:Ομιλία Μαυρουδή Μηντσιούδη

Δελτίο τύπου του Συνδυασμού ‘Πρώτα ο Πολίτης’

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, η ομιλία του Επικεφαλής του Συνδυασμού ‘Πρώτα ο Πολίτης’ και υποψηφίου Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Μαυρουδή Μηντσιούδη στην κεντρική Πλατεία Χαλκηδόνας, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προεκλογικών του ομιλιών.

Σε αυτήν αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο έργο που επιτελέστηκε τα 5 τελευταία χρόνια, έργο που είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου Χαλκηδόνος, αλλά και στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, το μεγαλύτερο όπως τόνισε επίτευγμα, καθώς χωρίς αυτήν  δεν μπορεί να υπάρξει καμία μελέτη, κανένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, κανένα έργο για τον τόπο μας. Συνέχισε λέγοντας πως το Ταμείο του Δήμου το 2014 είχε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ , τα χρέη του όμως άγγιζαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ και πως σήμερα ουδείς διεκδικεί έστω και 1 ευρώ από το Δήμο μας, διότι δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ για έργα ή προμήθειες εκτός νόμιμης διαδικασίας και το Ταμείο του Δήμου μας αγγίζει τα 8 εκατομμύρια.

Σχετικά με το κομμάτι των έργων, ο κ.Μηντσιούδης αναφέρθηκε τόσο στα μικρά έργα της καθημερινότητας όσο και στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που τρέχουν στο Δήμο μας και ειδικότερα στη Δ.Ε. Χαλκηδόνας. Πιο συγκεκριμένα, είπε: <<Πραγματοποιήθηκαν εργασίες που δεν είχαν γίνει για χρόνια όπως:

 • Η ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων στα γήπεδα ποδοσφαίρου Χαλκηδόνας και Παρθενίου
 • Η ανακαίνιση των αποδυτηρίων, η τοποθέτηση κουφωμάτων και ηλιακού συλλέκτη στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αδένδρου
 • Η αντικατάσταση και συντήρηση του φωτισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλκηδόνας
 • Η στεγανοποίηση της στέγης, η τοποθέτηση ηλιακού συλλέκτη, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρολογικού πίνακα, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και εσωτερικοί χρωματισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο Αδένδρου
 • Η τοποθέτηση νέων κερκίδων στα Γήπεδα Ποδοσφαίρου Μ.Μοναστηρίου, Αδένδρου και Παρθενίου, ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις
 • Η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και ο ευπρεπισμός στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Χαλκηδόνα
 • Η ολική ανακαίνιση των παλιών Δημοτικών Σχολείων στην Ελεούσα και το Παρθένιο, καθώς και του Νηπιαγωγείου Παρθενίου και η παραχώρησή τους στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ένα έργο που δείχνει έμπρακτα τη στήριξή μας στους ανθρώπους των Συλλόγων.
 • Η ανακαίνιση, ο εξωραϊσμός και η επαναλειτουργία των σιντριβανιών των Δημοτικών Πλατειών στη Χαλκηδόνα, το Μ.Μοναστήρι, το Βαλτοχώρι, το Άδενδρο και το Λουδία
 • Έγιναν όλες οι απαραίτητες υδραυλικές, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές, σιδηρουργικές, οικοδομικές παρεμβάσεις και εργασίες στα Δημοτικά κτίρια, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και τους Παιδικούς Σταθμούς της Χαλκηδόνας και του Αδένδρου.
 • Η τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων (kibo) για τη στέγαση του Αγροτικού Ιατρείου στο Λουδία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μηντσιούδης στο Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. ‘Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ’, λέγοντας τα εξής: <<Η τοποθέτηση του ασανσέρ, η διαμόρφωση του χώρου και η παραχώρηση του ορόφου στο Κτίριο του Κ.Α.Π.Η. Αδένδρου στο Σύλλογο ΑΜΕΑ ‘ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ’ είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ευαίσθητη αυτήν ομάδα ανθρώπων που απαρτίζουν το σύλλογο και είναι πραγματικά τιμή για όλους εμάς τους δημότες να δραστηριοποιείται στο Δήμο μας ο σύλλογος αυτός. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης τους και η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι πάντα ανοιχτή γι αυτούς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε ακόμη μία φορά στο θέμα της ασφάλειας, σχετικά με το οποίο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέφερε χαρακτηριστικά: << Την ώρα που σ’ όλη την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, καταργούνται και συρρικνώνονται οι κρατικές δομές, εμείς κατορθώσαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες δομές ασφάλειας στο Δήμο μας όπως το Τμήμα Τάξης στα Κουφάλια, το Τμήμα Τροχαίας στη Χαλκηδόνα και το Τμήμα της Συνοριοφυλακής στον Άγιο Αθανάσιο, αλλά καταφέραμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας στη Χαλκηδόνα.

Τμήμα Ασφαλείας που ήταν δική μας επιλογή και από την 1η στιγμή απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε να έρθει στη Χαλκηδόνα, παραχωρώντας κτίριο και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για τη στέγασή του εδώ, έχοντας επίγνωση του μεγάλου προβλήματος ασφάλειας που υπάρχει στη Χαλκηδόνα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν το αφήσαμε στην τύχη του. Με συνεχείς παρεμβάσεις στη Διοίκηση της Αστυνομίας, φροντίσαμε να έχει εξοπλισμό, να έχει επιπλέον αυτοκίνητο, ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Δεν είμαστε όμως ευχαριστημένοι από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε μέχρις ότου πάρουν απόφαση ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί οριστικά.

Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους πανελληνίως στους οποίους λειτουργούν και οι 4 δομές ασφάλειας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό.

Υπάρχει στο σχεδιασμό μας η άμεση λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, σύμφωνα με το Νόμο, ενός φορέα που ως αντικείμενο του θα έχει την καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, τη διοργάνωση σεμιναρίων και την κινητοποίηση και το συντονισμό των κοινωνικών φορέων στο ευαίσθητό αυτό ζήτημα της καθημερινότητάς μας>>.

Ακόμη αναφέρθηκε και στην ίδρυση του Πυροσβεστικού Σταθμού Β΄ τάξης, στελεχωμένου και με μόνιμο προσωπικό και με τους εθελοντές μας, τονίζοντας ότι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία μόνο 2 τέτοιοι σταθμοί πήραν έγκριση λειτουργίας.

Δομές που εμπεδώνουν και εξασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των Δημοτών μας, για εμάς αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα>>.

Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας του ο κ.Μηντσιούδης απεύθυνε και πάλι κάλεσμα στους νέους, λέγοντας χαρακτηριστικά:   << Εδώ θέλω να καλωσορίσω τα παιδιά μας, τους 17ρηδες που για πρώτη φορά συμμετέχουν στις εκλογές. Η συμμετοχή τους θα είναι καθοριστική για την ενότητα και τη σύνθεση των κοινωνιών, γιατί αυτοί οι νέοι είναι η μεγαλύτερη επένδυση για κάθε τόπο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Χαλκηδόνα στο φλέγον ζήτημα του Τοπικισμού που έχουν ανάγει σε σημαία τους κάποιοι συνυποψήφιοί του, λέγοντας χαρακτηριστικά:                       << Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα εκατομμυρίων σε όλο το Δήμο και συγκεκριμένα για τη Δ.Ε. Χαλκηδόνας δρομολογούνται τα εξής:

 • Το αποχετευτικό δίκτυο και η μονάδα υπερσύγχρονου Βιολογικού σταθμού Χαλκηδόνας και Αδένδρου Π/Υ 23.000.000€,
 • Το αποχετευτικό δίκτυο Χαλκηδόνας που είναι υπό κατασκευή και το μεγαλύτερο μέρος του έχει ολοκληρωθεί.
 • Η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού που είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και το δίκτυο αποχέτευσης Αδένδρου που είναι υπό δημοπράτηση, ώστε σύντομα να ξεκινήσει.

Θέλω να σταθώ εδώ, και να σας πω ότι το έργο αυτό είχε εγκαταλειφθεί και είχαν χαθεί τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και παρεμβάσεις επί μήνες, για να το σώσουμε και καταφέραμε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να το εντάξουμε ξανά για να χρηματοδοτηθεί και να γίνει αυτό το σπουδαίο έργο για τη Χαλκηδόνα

 • Η Τοποθέτηση Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων 3000lt σε όλο το Δήμο Π/Υ 233.000€ μέσω Πράσινου Ταμείου
 • Η Κατασκευή μονάδας αποσυμπίεσης και τροφοδότησης με φυσικό αέριο στη Χαλκηδόνα και σε βάθος 5ετίας σε όλο το Δήμο (ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2014-2020)
 • Η Κατασκευή γεωτρήσεων στα Κουφάλια, το Πρόχωμα και το Παρθένιο Π/Υ 110.000€, για να λυθούν οριστικά τα προβλήματα λειψυδρίας, για τη γεώτρηση του Παρθενίου εκπονούνται μελέτες ανόρυξης και κατόπιν θα δημοπρατηθεί
 • Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα για την επέκταση της Χαλκηδόνας, όπου ήδη γίνονται εργασίες οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης, καταφέραμε μέσα από το πρόγραμμα LEADER να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους 500.000€ για την κατασκευή δικτύου όμβριων, την κρασπέδωση και ασφαλτόστρωση των δρόμων, γιατί για εμάς όλοι οι Δημότες πρέπει να είναι ίσοι και να έχουν την ίδια ποιότητα ζωής
 • Θέλω να συνεχίσω και με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο, τη Βαρδαρόβαση, το φράγμα της Έλλης, ο καθαρισμός ρεμάτων, η κατασκευή οχετών, η θωράκιση όλων των κοινοτήτων του Δήμου, η Τάφρος Τ10 στη Χαλκηδόνα, τα αποστραγγιστικά Παρθενίου και Αδένδρου. Συγχρηματοδοτούμενα από το Δήμο και την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας.

Έργα που είναι η συνέχεια όλων εκείνων των σημαντικών παρεμβάσεων που έγιναν πριν 2 χρόνια περίπου, έργα τα οποία επιμελήθηκα προσωπικά σε συνεργασία με την ΠΚΜ. Έγινε ο καθαρισμός ρεμάτων και καναλιών σε όλα τα χωριά της Δ.Ε. Χαλκηδόνας που σε κάποια από αυτά, σύμφωνα με τις δικές σας μαρτυρίες, είχε να γίνει παρέμβαση πάνω από 50 χρόνια.

Θα μελετήσουμε όμως και θα υλοποιήσουμε και ό,τι ακόμη είναι απαραίτητο, ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά η περιοχή τέτοια προβλήματα.

 • Η συντήρηση της οδού Χαλκηδόνας-Κουφαλίων Π/Υ 1.500.000€, που ήδη έχει πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια
 • Άμεσα θα γίνει και η συντήρηση της οδού Χαλκηδόνας-Λουδία Π/Υ 3.000.000€ από την Περιφέρεια, κατόπιν παρεμβάσεων και σε συνεργασία με το Δήμο
 • Σύντομα θα ξεκινήσει η εργολαβία του Δήμου για παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης του εσωτερικού οδικού δικτύου όλων των χωριών
 • Η αποκατάσταση της γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στην Ελεούσα Π/Υ 200.000€
 • Η διαμόρφωση του κόμβου Μ.Μοναστηρίου μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΠΚΜ Π/Υ 65.000€
 • Η Συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και η τοποθέτηση φωτιστικών led από το δρόμο Χαλκηδόνας Λουδία μέχρι την είσοδο του Μ.Μοναστηρίου
 • Η Ανακατασκευή 35 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο και τους Παιδικούς σταθμούς οι 14 ήδη έχουν κατασκευαστεί, είναι Παιδικές χαρές που τις βλέπετε δίπλα σας, οι 2 στη Χαλκηδόνα, στο Μ.Μοναστήρι, στο Λουδία και οι υπόλοιπες στο προσεχές διάστημα συνολικού Π/Υ 1.000.000€, χωρίς μάλιστα ο Δήμος μας να χρεωθεί ούτε 1 ευρώ.
 • Η Παροχή δωρεάν INTERNET, μέσω ασύρματης πρόσβασης (wi-fi) σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες.

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος ακούγοντας όλα τα παραπάνω να μας κατηγορήσει για Τοπικισμό;;;;;

Γιατί εμείς με τα έργα εξασφαλίζουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο, με τα έργα εμείς στοχεύουμε στη σύνθεση των κοινωνιών, όταν άλλοι επενδύουν στο διχασμό τους.

Δεν θα σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης απέναντι στα διχαστικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, αλλά και ως έντυπο από σπίτι σε σπίτι δηλητηριάζοντας τις κοινωνίες μας και γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω.

Το ότι είμαι γεννημένος στα Κουφάλια, δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να είμαι Δήμαρχος όλου του Δήμου Χαλκηδόνος, και αυτό θα είμαι, και θα το αποδείξω από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Δήμαρχος όλου του Δήμου Χαλκηδόνος,

Δήμαρχος όλων των Δημοτών.

Γι’ αυτό σας καλώ την Κυριακή να ενώσουμε τις κοινωνίες και τους ανθρώπους του τόπου μας, το σημαντικότερο και πιο μεγάλο έργο>>.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Μηντσιούδης και αφού ζήτησε τη στήριξη όλων των Δημοτών στον νικηφόρο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αυτόν αγώνα, προχώρησε σε μια προσωπική δέσμευση προς τους όλους τους Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος, λέγοντας:

<< Είναι δέσμευση και ευθύνη για μένα και για όλους μας για τα επόμενα 4 χρόνια με πολύ μεγαλύτερο πάθος και περισσότερη δουλειά να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις και να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σας κάνοντας πράξη το σύνθημά μας ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ¨.

Για να πάμε τον τόπο μας μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ας ενωθούμε όλοι μαζί γιατί μόνο έτσι μπορεί ο τόπος αυτός, ο δικός μας τόπος και των παιδιών μας να πάει μπροστά.

Εμπρός λοιπόν την Κυριακή δυνατά «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

Αυτή η παρουσία σας με κάνει να νιώθω ότι αυτά που έκανα για όλους σας τα 5 χρόνια, ήταν το ελάχιστο.

Θέλω να είστε βέβαιοι, ως Δήμαρχος θα είναι ακόμη περισσότερη η βοήθεια που μπορώ να σας δώσω.

Δώστε μου τη δύναμη να μείνω δίπλα σας

Δώστε μας τη δύναμη να πάμε όλοι μαζί τον τόπο αυτό ψηλά, εκεί που αξίζει.

Δώστε τη δύναμη να φτιάξουμε έναν τόπο με μέλλον για τα παιδιά μας.

Είμαι σίγουρος ότι από σήμερα θα κάνετε κάθε προσπάθεια, με όλες σας τις δυνάμεις, την Κυριακή να είναι στην κορυφή ‘ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *