Χαλκηδόνα: Τι γράφει στο σημείωμα «ομολογίας»

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου που έστρεψε την καραμπίνα στο κεφάλι της μητέρας του και πάτησε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα η 71χρονη να βρει ακαριαίο θάνατο στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες δηλαδή αφότου η γυναίκα εντοπίστηκε σχεδόν με διαλυμένο κρανίο στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο πίσω από το κτήριο της Διεύθυνσης Γεωργίας, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι που ζούσε ο φερόμενος ως δράστης με την μητέρα του και, μεταξύ άλλων, εντόπισαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα του άντρα που παραδέχονταν ότι δολοφόνησε την 71χρονη και εξηγούσε τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την πράξη, ζητώντας συγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές από τις λέξεις που έγραψε στο σημείωμα που βρήκαν οι αστυνομικοί, ο 34χρονος ανέφερε ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα αλλά και ότι η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι το οποίο φέρεται να ήταν και ο λόγος που σκότωσε την 71χρονη. Άνθρωποι πάντως που τους γνωρίζουν πολλά χρόνια από τη γειτονιά τους στη Χαλκηδόνα, μιλούν για δύο ανθρώπους που ήταν ήσυχοι και δεν έδειχναν σε κανέναν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού είχαν σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί τους και ο 34χρονος εργάζονταν μέχρι πρόσφατα σε μια γνωστή εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι και αυτήν την ώρα ο άντρας που ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο δράστης του άγριου εγκλήματος, δεν έχει εμφανιστεί στις Αρχές, ούτε έχει εντοπιστεί πάρα τις επισταμένες έρευνες, ενώ ο φόβος να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα μετά και την αξιολόγηση του σημειώματος, παραμένει υπαρκτός.

Μπήκε στο αυτοκίνητο και έκανε βόλτα με την μητέρα του μία ημέρα πριν την σκοτώσει

Η τοπική κοινωνία της Χαλκηδόνας είναι συγκλονισμένη από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην περιοχή τους και όσοι γνώριζαν τον γιο και την μητέρα αναφέρουν ότι ουδέποτε είχαν απασχολήσει με καβγάδες ή τσακωμούς που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν ανησυχία. «Μένω ακριβώς απέναντι, μας χωρίζει ένας δρόμος. Η μητέρα και ο Βασιλάκης ήταν ήσυχοι άνθρωποι, το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, εργάζονταν και πότε δεν τους είχαμε ακούσει να μαλώνουν. Μας έχουν κοπεί τα πόδια», ανέφερε γείτονάς της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μητέρα και γιος, μία ημέρα πριν τη δολοφονία, μπήκαν μαζί στο λευκό αυτοκίνητο για να πάνε για ψώνια στο διπλανό χωριό, κάτι το οποίο έκαναν συχνά μαζί.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο 34χρονος, η γειτονιά στην οποία ζούσε στην Χαλκηδόνα, γνώριζε από τον ίδιο ότι το είχε αγοράσει πριν από περίπου έναν μήνα για να αντικαταστήσει το παλιό του όχημα.

protothema