Δήμος Χαλκηδόνος:Κινητοποίηση για την υγεία και την αστυνόμευση-Έκλεισε για λίγο ο δρόμος στον κόμβο Χαλκηδόνας(Φώτο-Vid)

[divide icon=”circle” color=”#”]

DSC_0687

Χαλκηδόνα:Κινητοποίηση για την υγεία και την αστυνόμευση-Έκλεισε για λίγο ο δρόμος στον κόμβο Χαλκηδόνας

Όπως είχε ανακοινωθεί  και ψηφιστεί ομόφωνα στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Χαλκηδόνος για δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν.

Την υποβάθμιση της μοναδικής Πρωτοβάθμιας δομής Υγείας του Δήμου (Κέντρο Υγείας Κουφαλίων) , καθώς και την αποδυνάμωση του μοναδικού αστυνομικού τμήματος που υπάρχει στον Δήμο (Α.Τ Κουφαλίων).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί ακραία περιστατικά (πυροβολισμοί έξω από νηπιαγωγείο, κλοπή σε τράπεζα, διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων είναι καθημερινές. Το ένα και μοναδικό περιπολικό του Α.Τ. Κουφαλίων φυσικά και δεν επαρκεί να καλύψει μια περιοχή με 17 χωριά, κάτι που γνωρίζουν καλά οι κακοποιοί.

Τον περισσότερο καιρό δε αυτό το περιπολικό βρίσκεται στο συνεργείο, με αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε περιστατικό να πρέπει να έρθει κάποιο περιπολικό αν υπάρχει ελεύθερο από άλλο αστυνομικό τμήμα.

Χειρότερη είναι η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, καθώς δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα, τα οποία πρόσφατα τα πήραν για να καλυφτούν άλλες ανάγκες του ΕΣΥ (το ένα μάλιστα ήταν δωρεά των κατοίκων).

Το χρόνιο αίτημα για δημιουργία κέντρου ΕΚΑΒ στην Χαλκηδόνα το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Δυτικά της Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση από τους ιθύνοντες παρά τις προσπάθεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από το ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στο κέντρο Υγείας , οι ασθενείς αν συμβεί κάτι επείγον πρέπει να περιμένουν 30-40  λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο.

Υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι άνθρωποι που χάθηκαν ίσως και να είχαν σωθεί αν η διακομιδή σε νοσοκομείο γινόταν συντομότερα.

Για όλα αυτά λοιπόν οι κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από την έδρα του Δήμου στο δημαρχείο Κουφαλίων γύρω στις 12 το μεσημέρι, όπου μετά από μια σύντομη ομιλία του δημάρχου κ.Τσουκνιδά, που εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί καθώς και τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου,κατευθύνθηκαν στον κόμβο Χαλκηδόνας όπου προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για περίπου μισή ώρα.

[divide icon=”circle” color=”#”]

Δελτίο τύπου εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

psifismaΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία πριν από λίγο οι κινητοποιήσεις τις οποίες είχε εξαγγείλει ο Δήμος Χαλκηδόνος σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος στις 31/05/2016 σχετικά με την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας δομής Υγείας και της δημόσιας τάξης στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια, όπου ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, σε μια σύντομη ομιλία, εξιστόρησε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει (επιστολές και συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη) από πλευράς της διοίκησης του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια. Αναγνώστηκε από τον Δήμαρχο νέο ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με το οποίο η Δημοτική Αρχή διεκδικεί:

1) την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων,

2) με ασθενοφόρα και οδηγούς σε 24ωρη βάση,

3) τη ρητή δέσμευση, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, του Υπουργού Υγείας για την ίδρυση κέντρου ΕΚΑΒ με έδρα τη Χαλκηδόνα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων σε 24ωρη βάση και

4) τη ρητή δέσμευση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό με μέσα του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων, την δημιουργία τμήματος Ασφαλείας και την παρουσία αστυνομικών περιπολιών σε μόνιμη βάση σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Στη συνέχεια, αποκλείστηκε συμβολικά η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Εδέσσης στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας Χαλκηδόνας, παρουσία σύσσωμης της διοίκησης του Δήμου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκα και πλήθους πολιτών από όλο τον Δήμο.

[divide icon=”circle” color=”#”]

Δηλώσεις

[divide icon=”circle” color=”#”]

Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Ιωάννης Τσουκνιδάς

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=hFh4ArCm1Sc[/embedyt]

[divide icon=”circle” color=”#”]

Κώστας Γιουτίκας-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=nqqWBVHhUcw[/embedyt]

[divide icon=”circle” color=”#”]

Δηλώσεις κατοίκων

[divide icon=”circle” color=”#”]

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ZNzJ3O9Oe-Y[/embedyt]

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=N80pdsRKXyw[/embedyt]

[divide icon=”circle” color=”#”]

DSC_0685 DSC_0686DSC_0687DSC_0689DSC_0684DSC_0683DSC_0681DSC_0680DSC_0672DSC_0674DSC_0675DSC_0677DSC_0678DSC_0670DSC_0669DSC_0668DSC_0666DSC_0665DSC_0656DSC_0658DSC_0662DSC_0663DSC_0664DSC_0655DSC_0654DSC_0653DSC_0652DSC_0650DSC_0643DSC_0645DSC_0646DSC_0647DSC_0648DSC_0631DSC_0635DSC_0637DSC_0639DSC_0641 DSC_0690DSC_0691DSC_0693DSC_0707DSC_0712DSC_0627DSC_0628

5 comments

  1. Σιγά μην ιδρωσει το αυτι του υπουργού δεν τον ενδιαφέρει κιόλας

  2. ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    • ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΩΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΠΔΔ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ) ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ ΕΙΧΕ ΗΛΙΟ.

  3. Δεν παραβρέθηκαν οι σύμβουλοι της συμπολιτευσης περιμένατε να παραβρέθουν οι πολιτες???

  4. Ίδρωσε το αυτί του υπουργού….!Αυτά τα λαμόγια έχουν ξεπουλήσει τα πάντα εμάς θα λογαριάσουν;!;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *