Χαλκηδόνα:Σε σωφρονιστικό ίδρυμα 15χρονος

Σε σωφρονιστικό ίδρυμα οδηγήθηκε 15χρονος Ρομά , που συμμετείχε σε πολλές κλοπές και ληστεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας και ύστερα από μαραθώνια διαδικασία προανάκρισης (επί 20ώρου), εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας και κλοπών τις οποίες είχαν διαπράξει τα «γνωστά» ανήλικα της περιοχής.

Μετά από ανάλυση υλικού που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας κοντά στα σημεία που έγιναν οι κλοπές, ταυτοποιήθηκαν τρείς ανήλικοι δράστες και οδηγήθηκαν με τη σε βάρος τους πληρέστατη δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε την εμφάνιση τους ενώπιον ανακριτή για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ο ανακριτής με τη σειρά του διέταξε την κράτηση ενός εκ των τριών ανηλίκων σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων (Βόλος), ενώ οι άλλοι δύο ανήλικοι δράστες εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους δεν ήταν δυνατόν να κρατηθούν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνος, μετά από αρκετές ενέργειες που είχε κάνει κατά το παρελθόν προκειμένου να οδηγηθούν τα ανήλικα σε ειδικά καταστήματα κράτησης νέων, τελικά και σε επικοινωνία – συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, κατάφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης και άλλα «γνωστά» ανήλικα τα οποία κατά το παρελθόν είχαν διαπράξει παράνομες ενέργειες (κλοπές), κρατούνται σε ειδικό χώρο μέχρις ότου μεταφερθούν σε ίδρυμα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικογραφίες σχηματίζονται όλο αυτόν τον καιρό και για τους γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι σύντομα θα έχουν τις συνέπειες του νόμου.

Ερωτηματικά προκύπτουν για τη πλήρη αδιαφορία των κοινωνικών Υπηρεσιών, οι οποίες παρόλο που είχαν ενημερωθεί και γνώριζαν το πρόβλημα δεν έδωσαν καμία λύση.