Δ.Χαλκηδόνος:Δελτίο τύπου για τον ΟΑΣΘ

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Κατά τη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς ανέδειξε για πολλοστή φορά τα προβλήματα του Ο.Α.Σ.Θ., τα οποία πολλαπλασιάστηκαν από τη στιγμή της κρατικοποίησης του Οργανισμού.

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος: ‘Οι ματαιώσεις και οι καθυστερήσεις των δρομολογίων του Ο.Α.Σ.Θ. βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των Δημοτών μας που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του, όχι για την ψυχαγωγία τους, αλλά προκειμένου να μετακινηθούν στην εργασία τους ή στο σχολείο τους. Στις αλλεπάλληλες και χρόνιες οχλήσεις μου (με επιστολές, τηλεφωνικές παρεμβάσεις και κατ’ιδίαν συναντήσεις)  προς τους αρμοδίους του Ο.Α.Σ.Θ., λαμβάνω συνεχώς τη διαβεβαίωση πως τα προβλήματα θα αποκατασταθούν σύντομα, χωρίς όμως να διαπιστώνεται η παραμικρή πρόοδος. Αντιθέτως, τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά δυσχεραίνοντας τη ζωή των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζουν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους, ακόμη και προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία βέβαια δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την κατάσταση ’.

Μάλιστα, οι απόψεις του κ. Τσουκνιδά υιοθετήθηκαν από το σύνολο των Δημάρχων της Π.Ε.Δ.Κ.Μ., καθώς τα προβλήματα του Ο.Α.Σ.Θ., άρχισαν πλέον να πλήττουν και τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσ/νίκης. Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. τόνισε τις σοβαρές ελλείψεις οδηγών και λεωφορείων, που έχουν ως αποτέλεσμα οι περικοπές των δρομολογίων σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 50%.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την απαίτηση της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού για προμήθεια νέων λεωφορείων, καθώς και να δημοσιοποιούνται καθημερινά τα στοιχεία των πραγματοποιούμενων δρομολογίων, με γνώμονα πάντοτε τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *