Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης-” Όσο μας αγνοείται δυναμώνουμε “

Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε ως Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος , να σας ενημερώσουμε για την επιτυχημένη προσπάθεια μας , για την διεκδίκηση παροχών στις σχολικές δομές του Δήμου μας.

Όταν ο Δήμος μας ,η Διοίκηση και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο απλόχερα χαρίζει ,εμείς πρωτίστως ως γονείς αλλά και ως φορέας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ .

Στις 25/5/2020 με Αρ. Πρωτ.  6340/25-05-20 αποστείλαμε επιστολή με e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) προς την Διοίκηση του Δήμου μας  αλλά και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους  διότι είχαμε πληροφορηθεί  προς μεγάλη μας έκπληξη, πως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης/5/2020 τακτικής συνεδρίασης –ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ– συζητήθηκε το θέμα < Δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου δημοτικού ακινήτου στην εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης –Θεσσαλίας ΑΕ για την εγκατάσταση 2ου σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου>.

Μελετώντας την απόφαση ΑΔΑ:6YΩ5ΩΗ2-7Ω3 –ΔΣ 61/2020 η οποία και έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια διαπιστώσαμε ότι παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ , έκταση 3.200 τ.μ. από το δημοτικό υπ’ αριθ. 1556 τεμάχιο της οριστικής διανομής 1928 αγροκτήματος Κουφαλίων.

Το τεμάχιο αυτό βρίσκεται βόρεια του συνοικισμού και σε απόσταση 530 μ από αυτόν όπως φαίνεται από το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Ο λόγος είναι για να εγκατασταθεί ο 2ος σταθμός αποσυμπίεσης , ο οποίος θα τροφοδοτεί το δίκτυο φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί στην περιοχή επέκτασης και στην ευρύτερη περιοχή του σχεδίου πόλης Κουφαλίων. Η παραχώρηση αφορά σε τριάντα (30) έτη αρχή γινομένης από την ημερομηνία της έγκρισης . 

Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ανήκει στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κουφαλίων και συγκεκριμένα στο γεωργικό σχολικό κλήρο του  και αναρωτιόμασταν γιατί αποφάσισε ο Δήμος να εγκρίνει την δωρεάν παραχώρηση του σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία χωρίς κάποιο ανταποδοτικό όφελος προς το ίδιο το σχολείο.

Με βάση τα ανωτέρω αιτηθήκαμε (Αρ Πρωτ. 6340/25-05-20) στην Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος έστω και ετεροχρονισμένα, να διεκδικήσει  από την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ  τη δωρεάν τοποθέτηση και σύνδεση με φυσικό αέριο της σχολικής δομής από όπου και ο γεωργικός σχολικός  κλήρος παραχωρείται.

Το έγγραφο μας αυτό δεν απαντήθηκε ΠΟΤΕ από την διοίκηση και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία επικοινωνία με τον φορέα μας ν!

Στην επιτολή μας αυτή ανταποκρίθηκε θετικά μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παπαμιχαήλ ,όπου και μας έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές αλλά και κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Επίσης ,η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον κο Μαρκίδη αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο κο Σιδηρόπουλο έκαναν αναφορά για το θέμα της ‘ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ‘ στο δημοτικό συμβούλιο και προς την Αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά και προς τον Δήμαρχο, αλλά δεν υπήρξε καμία ουσιαστική και ξεκάθαρη απάντηση από μέρους τους.

Ως εκ τούτου η Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος κινητοποιήθηκε και  απέστειλε επιστολή προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Αρ Πρωτ 80/9-6-2020 όπου και αιτήθηκε την τοποθέτηση και σύνδεση καυστήρα φυσικού αερίου σε 2 (δύο) σχολικές δομές των Κουφαλίων, ως ανταπόδοση για το σχολικό κλήρο που έλαβαν.

Με διαρκή αγώνα λοιπόν και επιμονή αλλά και υπομονή δικαιωθήκαμε τελικώς και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ προς τιμήν της (θεωρώντας το δίκαιο) ,ενέκρινε το αίτημα μας με Αρ.Πρωτ 6759 /12-5-2021 ,όπου και θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος μας ,στο 2ο & 5ο νηπιαγωγείο ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ με τοποθέτηση καυστήρων και σύνδεση φυσικού αερίου . 

Κυρίες και κύριοι της διοίκησης ,για ακόμη μια φορά σταθήκατε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων  και  μας αγνοήσατε ευτυχώς προς όφελος των σχολείων .

Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμείνουμε στην διεκδίκηση για τα συμφέροντα της σχολικής κοινότητας  με διαρκής αγώνες .

Όσο μας αγνοείται δυναμώνουμε!!!

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                                            Γ.Γραμματέας

Βαλσαμάκη-Γαλάνη  Στέλλα                                               Πρίντζιου Φανή

2 comments

  1. Ανώνυμος

    Μπράβο Στέλλα και θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μελη της ένωσης για τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλουν για το καλό των παιδιών μας…

  2. Ανώνυμος

    Μπράβο Στέλλα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *