Γ.Τσουκνιδάς:”Νόμιμες οι διαδικασίες της πρώην διοίκησης για τον οδοφωτισμό Led”

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που ακυρώνει την αρχική απόφαση του συντονιστή Α.Δ.Μ.Θ και κρίνει ότι όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τον οδοφωτισμό Led του Δήμου Χαλκηδόνος ήταν νόμιμες, επικοινωνήσαμε με τον πρώην δήμαρχο Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

“Ένα έργο καινοτόμο για τα ελληνικά πρότυπα προϋπολογισμού περίπου 5,5 εκ.ευρώ,  χωρίς να δαπανήσει ο δήμος μας ούτε ένα ευρώ, που δέχθηκε πολλές κριτικές και καταγγελίες. Πρόκειται για το έργο ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού και smart cities στο δήμο Χαλκηδόνος (που γίνεται και σε ακόμα 70 δήμους) και που ξεκίνησε ως μελέτη το 2016, ενώ ως διαγωνισμός το 2018 λόγω τεχνικών καθυστερήσεων.

Ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι γνωστό ότι δεν έχει το απαιτούμενο αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ενώ υπήρξε για αρκετά χρόνια ελλειμματικός ως προς τα έσοδα και έξοδα. Το εν λόγω έργο θα αναβάθμιζε όλο τον οδοφωτισμό, θα ελέγχονταν οι απώλειες και οι βλάβες, ενώ για 12 χρόνια ο ανάδοχος που θα προέκυπτε από τον διεθνή ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό θα αναλάμβανε το κόστος συντήρησης.

Ο Δήμος απ την άλλη θα κέρδιζε κάθε χρόνο 250.000€ από την διαδικασία συν όσα κοστίζουν σήμερα σε λάμπες, συντήρηση κτλ. Σε βάθος 3-4ετιας είχε προβλεφθεί από την πρώην διοίκηση μείωση των δημοτικών τελών.

Η διαδικασία ήταν διαφανής, έννομη και συμφέρουσα για το δήμο γεγονός που το επιβεβαιώνει η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, παρά τις καταγγελίες που δέχθηκε από επώνυμους και ανώνυμους και αναμένουμε από την παρούσα διοίκηση να υλοποιήσει το έργο πνοής που θα ωφελήσει σημαντικά το δήμο και τους δημότες”

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 50/2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *