Δ.Χαλκηδόνος:Ψήφισμα για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Το Ψήφισμα που κατέθεσε στην 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος, η δημοτική παράταξη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία είναι μία ακραία αρνητική εξέλιξη που αμφισβητεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της ειρήνης. Ως παγκόσμια κοινωνία έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την ειρήνη και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

Αν σήμερα οι Ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν  στο έδαφος της Ουκρανίας, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, την ίδια παραβίαση είχαμε με την εισβολή στην ΚΥΠΡΟ, την ΣΕΡΒΙΑ, κλπ.

Την αποτυχία των ισχυρών του πλανήτη να έρθουν σε συνεννόηση και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πληρώνουν όπως πάντα οι λαοί.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί, πρωτίστως παιδιά, ήδη εγκαταλείπουν τις εστίες τους και ένα νέο προσφυγικό κύμα δημιουργείται.

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων για σφαίρες επιρροής, εδαφικά κέρδη και ενεργειακές εξαρτήσεις, για μια ακόμη φορά, αποτελεί αιτία φτώχειας και προσφυγιάς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην καρδιά της Ευρώπης.

Γι’ αυτό αντιδρούμε και  δηλώνουμε  ότι είμαστε ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους.

Ο πόλεμος δεν είναι λύση.  Ο πόλεμος είναι το πρόβλημα.

Λύση αποτελεί μόνο η φιλία και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Η Ουκρανία απειλείται αυτήν τη στιγμή να εισέλθει σε μια παρατεταμένη αστάθεια που μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Μαζί με την Ουκρανία ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κλιμάκωση των ανταγωνισμών, την οποία θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι λαοί της Ευρώπης.

Δημιουργείται, δε, ένα επικίνδυνο προηγούμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα στρατιωτικών επεμβάσεων και αποσχίσεων και σε άλλες περιοχές, βάζοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στον φαύλο κύκλο του αίματος.

Αυτήν τη στιγμή εμφανίζεται ξανά αναγκαία η δημιουργία ενός παγκόσμιου ειρηνιστικού κινήματος που θα ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους.

Οι λαοί χρειάζονται ένα τέτοιο κίνημα που θα ανασχέσει την υλική και ηθική τους κατάπτωση.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.