Κουφάλια: Πανελλήνιο ρεκόρ η τορπίλη !!

ΤΟΡΠΙΛΗ η ΠΟΛΥΝΙΚΗ με Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ..!!!!!.

Το Σ/Κ διεξήχθη στο ΣΕΦ στον ΠΕΙΡΑΙΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρων-Γυναικων 2022. Εκεί για μια ακόμη φορά έλαμψε το άστρο της φοβερής Πολυνίκης ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ η οποία αγωνίσθηκε στα 60 και στα 200μ. αντιμετωπίζοντας τις κορυφαίες γυναίκες σπρίντερ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το πρωί του Σαββάτου στον προκριματικό των 60μ με επίδοση 7″50 πήρε την 1η θέση και προκρίθηκε στον τελικό. Το απόγευμα τρέχοντας την απόσταση σε 7″52 πήρε την 6η θέση στον πιο συγκλονιστικό τελικό στην ιστορία του κλειστού στίβου στην Ελλάδα.

Ηταν η μικρότερη αθλήτρια του τελικού με την επόμενη νεαρότερη αθλήτρια να είναι 3 χρόνια μεγαλύτερη της. Την Κυριακή αγωνίσθηκε στα 200μ. Ήταν η 1η φορά που έτρεχε αυτή την απόσταση στον κλειστό στίβο. Στον πρωινό προκριματικο με επίδοση 24″71 πήρε την 1η θέση και προκρίθηκε για τον μεγάλο τελικό.

Το απόγευμα τρέχοντας στον 4ο διάδρομο η Πολυνικη κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα πήρε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με επίδοση 24″42 η οποία είναι Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Κ20. Έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1998. Ένα αραχνιασμένο ρεκόρ 22ετων που έδειχνε ότι δεν θα σπάσει ποτέ. Αποθέωση για την Πολυνίκη η οποία έως τώρα είναι κάτοχος των παρακάτω Πανελληνίων ρεκόρ. στα 80μ Κ16 με 9″90. στα 100μ Κ18 με 11″71. στα 4Χ100 Κ18 με 46″65. στα 60μ Κ18 κλειστού στίβου με 7″52. στα 200μ Κ20 με 23″77. και από χθες στα 200μ Κ20 κλειστού στίβου με 24″42.

Τέλος για το 2022 ο κλειστός στίβος για την ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ, η οποία από σήμερα μαζί με την αξία προπονήτρια της Κατερίνα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ αρχίζουν την προετοιμασία για τον ανοιχτό εκεί όπου την περιμένουν μεγάλες προκλήσεις για το 2022 με κορυφαίες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο ΚΑΛΙ της ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχε και η Νικολέτα ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ στο άλμα εις ύψος. Η νεαρή αλτρια η οποία δεν έχει κλείσει ακόμη τα 16 χρόνια ήταν η νεαρότερη αθλήτρια που πήρε μέρος στους αγωνες. Εκεί εκτός από τις καταξιωμένες Ελληνίδες αθλήτριες αντιμετώπισε στον τελικό και την Μαυροβούνια VOUKOTIC η οποία έχει την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στις γυναίκες, αλλά και την TOPIC από την Σερβία η οποία είναι η κορυφαία στον κόσμο στην κατηγορία της.

Κέρδισε εμπειρίες η μικρή Νικολέτα η οποία κι αυτή από σήμερα αρχίζει την προετοιμασία της για τον ανοιχτό στίβο. Οι προκλήσεις είναι πολλές για την ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ η οποία εκτός των άλλων διοργανωσεων φιλοδοξεί να πάρει την πρόκριση για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Νεότητας στην Σλοβακία, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που θα διεξαχθεί στο ΙΣΡΑΉΛ.

Πολλά συγχαρητήρια στις δύο αθλήτριες του ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και στην προπονήτρια τους Κατερίνα ΑΛΕΞΌΠΟΥΛΟΥ για την πορεία που έχουν στον χώρο του στίβου