Δ.Χαλκηδόνος:”Πρώτα ο Πολίτης”-“Ενεργοί Δημότες”:Οι επιστολές για την ψήφιση των θεμάτων

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση (δια περιφοράς), στις 31/3/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11 π.μ. γα τα θέματα όπως παρακάτω:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020
2. Έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2020, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’αριθ. 55.905/29-7-2019 ΚΥΑ για την «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων οικονομικού έτους 2020» (2η /2020)
3. Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 του υποτομέα S1313 “Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
4. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής και προσωρινής παραλαβής υπηρεσιών.
5. Τροποποίηση της υπ.αρ.204/2019 απόφασης Δ.Σ. περί Σύστασης δουλείας διόδου μέσα από το υπ.αρ.3895 δημοτικό χερσολίβαδο
6. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για είσοδο-έξοδο οχημάτων εργαστηρίου παραγωγής και συσκευασίας βρώσιμων κύβων πάγου.
7. Λήψη απόφασης για χορήγηση έγκρισης εισόδου-εξόδου της επιχείρησης Πατσίδης Δημήτριος στο υπ.αρ. 3537 κλήρο αγροκτήματος Κουφαλίων.
8. Λήψη απόφασης για χορήγηση έγκρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “ΣΑΒΒΑΣ ΓΚΕΚΑΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.”
9. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής έργου: «Αντικατάσταση παλαιάς υδρευτικής γεώτρησης στην Δ.Κ. Προχώματος του Δήμου Χαλκηδόνος» (αρ.μελ. 71/2015)

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος.
Κύριε πρόεδρε,
Επειδή πιστεύουμε ότι τα τρία πρώτα θέματα του εξ αναβολής δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν ουσιαστική συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχουμε, θα θέλαμε για να διευκολύνετε την εξομάλυνση της κατάστασης, να τα αποσύρετε.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να στηρίζεται στον αντιδημοκρατικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο σε παρόμοια θέματα οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης δεν προσμετρώνται αν δεν συνοδεύονται με εναλλακτικές προτάσεις. Τέτοιες προτάσεις στις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε και μας σπρώχνετε στο να τα καταψηφίσουμε.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 της λειτουργίας του ΔΣ, προτείνουμε την αναβολή των 3 πρώτων θεμάτων και ψηφίζουμε την αναβολή τους,
Σε περίπτωση που δεν έχει την πλειοψηφία η πρόταση αναβολής των θεμάτων, καταψηφίζουμε τα θέματα 1,2,3 εκτός της παραγράφου που αναφορά στην αποδοχή και κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης των 40.000 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ.
Για τα θέματα 4 έως 9 δίνουμε την θετική μας ψήφο.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
1 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
2 ΙΣΜΑΗΛΙΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
3ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΕΥΡΥΣΘΕΝΗΣ
4 ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
5ΜΠΟΣΚΟΓΛΟΥ-ΚΩΤΟΥΛΑ ΓΝΩΣΤΟΘΕΑ
6ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
7ΠΟΥΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
8ΣΑΜΑΝΔΑΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
9ΤΣΩΚΟΥ ΧΡΥΣΗ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης των Ενεργών Δημοτών, για την ψήφιση των θεμάτων στην Συνεδρίαση με αρ. 4/2020 του δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς στις 31/3/2020.

1. ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ
2. ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3. ΒΛΑΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Για την ΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ στα θέματα 1 και 2 και της ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ στο τρίτο Θέμα.

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος.

Κύριε πρόεδρε,
Επειδή πιστεύουμε ότι τα δύο πρώτα θέματα του εξ αναβολής δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν ουσιαστική συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχουμε, σας εκθέτουμε τις παρακάτω σκέψεις μας:

Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό, η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, να στηρίζεται στον αντιδημοκρατικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σε παρόμοια θέματα ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης ΝΑ ΜΗΝ προσμετρώνται, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Τέτοιες ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ προτάσεις στις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε και μας σπρώχνετε στο να σκεφτόμαστε να τα καταψηφίσουμε.

Στην σημερινή συνεδρίαση εμείς θα δώσουμε ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ στα θέματα 1 και 2, αλλά εφιστούμε την προσοχή σας, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, σε επόμενο συμβούλιο να ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ προς ψήφιση τέτοιου είδους θέματα.

Τοποθέτηση της ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΨΗΦΟΥ στο 3ο Θέμα:

Σκεπτικό ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Επειδή είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωζώνη θα είναι σε ύφεση το 2020 και πως το βάθος της ύφεσης αυτής θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και κατά συνέπεια πως στη φάση αυτή δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το βαθμό της ύφεσης, άρα οποιαδήποτε πρόβλεψη των δημοσιονομικών προοπτικών και για τον Δήμο μας
α) το τρέχον έτος (2020),
β) το έτος προϋπολογισμού (2021) και
γ) τα τρία επόμενα έτη (2022-2024)
δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, κατά συνέπεια ΔΕΝ Ψηφίζουμε θετικά στο συγκεκριμένο θέμα , έστω και αν εκτιμούμε πως έγινε πολύ καλή δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία, αλλά με αριθμούς χωρίς νόημα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ.

1 Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020

2 Έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2020, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’αριθ. 55.905/29-7-2019 ΚΥΑ για την «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων οικονομικού έτους 2020» (2η /2020)

3 Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 του υποτομέα S1313 “Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *