Δ.Χαλκηδόνος:Ξεκινάει η λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων Γέφυρας, Βαθυλάκκου και Ν.Μεσημβρίας

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιεί η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος με τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΕΥΑΘ Α.Ε. και της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος. Από σήμερα ξεκινάει η λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων Γέφυρας, Βαθυλάκκου και Νέας Μεσημβρίας η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων στις παραπάνω περιοχές να συνδέονται και να χρησιμοποιούν τα δίκτυα.

Η λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, προστατεύει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα, διασφαλίζει τη δημόσια υγεία των κατοίκων και εξοικονομεί πόρους προς όφελος των δημοτών.

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιος Πιτίκης, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης και ο Βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος ως Υφυπουργός συνέβαλε για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος θέλησε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΧ, του Δήμου Χαλκηδόνος και της ΕΥΑΘ, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, καθώς και τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και τον Διευθύνων Σύμβουλο, Άνθιμο Αμανατίδη για την υποστήριξή τους τονίζοντας ότι “η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος και ΕΥΑΘ, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον”.

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες να απευθύνω στον μέχρι πρότινος Υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, που ως εποπτεύων Υπουργείο της ΕΥΑΘ, επέδειξε συνεχές ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο και για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσής του. Επίσης, να ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιο Πιτίκη, καθώς και όλους τους διατελέσαντες Προέδρους, όπως και όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος και του Καποδιστριακού Δήμου Αγίου Αθανασίου, για τη συμβολή τους στη μακρόχρονη προσπάθεια που έγινε για την επίτευξη αυτού του στόχου”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

“Με κοινή και συλλογική δράση, με διάρκεια και συνέχεια, με συμπλήρωση και πρόσθεση, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και να φτάσουμε ψηλά”, τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε: “Αυτή την πορεία συνεχίζουμε, προχωρώντας την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή των συνδέσεων στο “πολύπαθο’’ αποχετευτικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου και την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αγχιάλου. Η λειτουργία των παραπάνω δικτύων συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε”.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τις προσεχείς εβδομάδες ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Χαλκηδόνας, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ενώ δημοπρατείται το αποχετευτικό δίκτυο του Αδένδρου, ώστε να ξεκινήσει κι εκεί η κατασκευή του. Ενώ, αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών οι σχετικές εγκρίσεις (έχουν υποβληθεί όλες οι σχετικές μελέτες και υπάρχει χρηματοδότηση) για τη δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου Προχώματος και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ακροποτάμου. “Με την κατασκευή όλων των παραπάνω, καλύπτεται αποχετευτικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όλη η επικράτεια του Δήμου Χαλκηδόνος”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι “η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, διεκδικώντας κάθε τι που συμβάλλει σ’ αυτό”.

«Προχωράμε σε άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομής, που ήταν ‘κλειδωμένο’ για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα έργα της αποχέτευσης είναι καίρια για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντά μας», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης. «Για μας, στην ΕΥΑΘ, είναι χαρά να επεκτείνουμε το δίκτυό μας ακόμη δυτικότερα, διαθέτουμε και την εμπειρία και την υποδομή γι’ αυτό, και είμαστε στη διάθεση του Δήμου Χαλκηδόνας να συνεισφέρουμε σε ό,τι χρειαστεί βάσει της προγραμματικής σύμβασης που μόλις υπογράψαμε», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ της Β’ Θεσσαλονίκης, πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου: “Η αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν σηματοδοτείται μόνο από την υλοποίηση μεγάλων έργων, αλλά πρωτίστως από την ταχεία ολοκλήρωση έργων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης) «τρέξαμε», σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, ένα ωφέλιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή”.

“Η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία του δικτύου από τον κεντρικό συλλεκτήρα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου μέχρι το χώρο Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Είναι η υπενθύμιση ότι οι στόχοι πρέπει να εμπεριέχουν την προσήλωση και να είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι. Ταυτόχρονα είναι και η απόδειξη ότι τα αυτονόητα πρέπει να υλοποιούνται και όχι μόνο να εξαγγέλλονται. Να σχεδιάζονται, να δρομολογούνται και να περνούν από τη σφαίρα της μελέτης σε εκείνη της απόδοσης στην κοινωνία.  Αυτός είναι, άλλωστε, ο πυρήνας της πολιτικής: να ασκείται με υπευθυνότητα και να βρίσκεται ενεργά δίπλα σε όλους τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες πράξεις”, είπε ο κ. Καράογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *