Δ.Δέλτα:Αποτροπιασμός  για την θανάτωση αδέσποτων

Αποτροπιασμός  για την θανάτωση αδέσποτων

Τον αποτροπιασμό του για τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων εκφράζει  ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και η διοίκηση του Δήμου .

Στελέχη του Δήμου Δέλτα έγιναν αποδέκτες καταγγελιών για περιστατικά βάναυσης θανάτωσης αδέσποτων ζώων στην περιοχή των Διαβατών.

Συγκεκριμένα τρία σκυλιά, δύο γάτες και περιστέρια βρέθηκαν νεκρά μέσα σε  ένα 24ωρο κοντά στο δασάκι στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη στα Διαβατά όπου τοποθετήθηκαν φόλες μαζί με τις τροφές.

Πριν από μία εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Απαρτόγλου εντοπίστηκε ακόμη ένα σκυλί νεκρό.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων, δύο ακόμη σκυλιά που έφαγαν τη δηλητηριώδη θανατηφόρα ουσία κατάφεραν  να σωθούν και φιλοξενούνται από εθελοντές της φιλοζωικής Άριελ.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε εντολή να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό των ασυνείδητων  που θανάτωσαν βάναυσα τα αδέσποτα  ζώα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας Φάνης Αλμπάνης  ενημέρωσε την αστυνομία και  σήμερα υπάλληλος του δήμου με αστυνομικούς του Α.Τ  Δέλτα, πραγματοποίησαν έρευνα στο σημείο προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

«Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για τέτοιες αποτρόπαιες  πράξεις που κυριολεκτικά βανδαλίζουν την ανθρωπιά μας και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό μας. Τα αδέσποτα είναι μέρος της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα περιθάλψουμε δείχνοντάς  τα αγάπη και στοργή» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο βασανισμός και η θανάτωση  ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης  τουλάχιστον 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *