Δ.Δέλτα:Δόθηκαν απινιδωτές στα γυμναστήρια

Συνολικά δόθηκαν 9 απινιδωτές σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια ώστε να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο έκτακτο περιστατικό σε ώρα αγώνα ή προπόνησης.

Τα συγκεκριμένα γυμναστήρια φιλοξενούν από έναν ή και περισσότερους συλλόγους ( συνολικά 17) που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους απινιδωτές από ειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.   

«Είναι οι πρώτοι απινιδωτές που λάβαμε πριν από το Πάσχα και τους αποδίδουμε στην  αθλητική Κοινοτητα του Δημου αρχίζοντας από τα κλειστά γυμναστήρια που φιλοξενούν αθλητικούς συλλόγους στις εγκαταστάσεις τους. Κάθε  σύλλογος  έχει πιστοποιημένο μελος με ειδικές γνώσεις που μπορεί να κάνει χρήση του απινιδωτή για να συμβάλλει άμεσα στην ανάνηψη ενός περιστατικού ανακοπής. Στηρίζουμε την αθλητική Κοινοτητα του Δημου μας και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια τους να βελτιώσουν τις παροχές τους προς του αθλητές και τα μέλη τους .Το επόμενο διάστημα θα τροφοδοτήσουμε με σύγχρονους απινιδωτές ανοιχτά γήπεδα και δημοτικά κτίρια ενώ οι σχολικές επιτροπές θα αναλάβουν διανομή απινιδωτών και σε σχολεία »υπογράμμισε  ο δημαρχος Γιάννης Ιωαννιδης παραδίδοντας στους εκπροσώπους των συλλόγων τους απινιδωτές. 

«Όλοι οι αθλητές έχουν ανάγκη υποστήριξης  με  σύγχρονα μηχανήματα που μπορούν να φανούν απολύτως χρήσιμα σε ωρα ανάγκης για να σώσουν ζωές!

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν ωστόσο γνωρίζουμε ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να θωρακίσουμε κάθε αθλητικό χώρο με απινιδωτές» τόνισε ο αρμόδιος αντιδημαρχος αθλητισμού Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης  

Από την πλευρά της η Αντιδημαρχος Διοικητικών και Οικονομικών  υπηρεσιων Χρυσα Γεωργιάδου επεσήμανε την  προτεραιότητες του Δημου στην  οικονομική και όχι μόνο στήριξη των συλλόγων. «Οι προσπάθειες των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δελτα είναι αξιέπαινες και η απόφαση του Δημάρχου  Γιάννη Ιωαννίδη απόλυτα ξεκάθαρη για  την διαρκή στήριξη και αρωγή στα  διοικητικά συμβούλια όλων των συλλόγων που πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και προσφέρουν στους πολίτες του δήμου» ανέφερε η κ Γεωργιαδου.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Αντιδημαρχος Καθαριοτητας  Γιώργος Κυριακιδης 

Οι 9 απινιδωτές είναι δωρεά των ΕΛΠΕ. Ο δημαρχος και οι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν τα ΕΛΠΕ για την ευγενική χορηγία .

Το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότεροι απινιδωτές θα παραδοθούν και σε δημοτικά κτήρια και σχολεία και στα ανοιχτά γήπεδα