Εξιχνιάστηκαν (9) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα

Εξιχνιάστηκαν (9) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματατης Νεάπολης, των Συκεών & του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες & συνελήφθησαν (2) άτομα

Τέλος στη δράση δύο (2) ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις ληστειών, που έλαβαν χώρα κατά τους τελευταίους δύο (2) μήνες περίπου, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από επιστάμενη και συστηματική έρευνα.

Πρόκειται για 21χρονους ημεδαπούς, που συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από τα μέσα Φεβρουαρίου 2023 έως και χθες (21-04-2023), ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας, κατά περίπτωση, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου κυρίως, αφαίρεσαν από εννέα (9) καταστήματα (8 πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και 1 κατάστημα ψιλικών) στις περιοχές της Νεάπολης, των Συκεών και του κέντρου της Θεσσαλονίκης, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των (15.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (21-04-2023) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω, ενώ έπειτα από έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό, προπληρωμένη κάρτα, καθώς και ενδύματα και υποδήματα που φορούσαν κατά τη διάρκεια αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.