Διαβατά:Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών, σε απόπειρα κλοπής από δημοτικό κατάστημα, σε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας και σε μία περίπτωση ληστείας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ημεδαποί, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας

Συνελήφθησαν δύο εξ’ αυτών δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι δύο συνεργοί τους

Η εγκληματική τους δράση έλαβε χώρα σε περιοχές

των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Η λεία τους περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης – υπόδησης

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και η σύζυγος ενός εκ των δραστών, αφού σε έρευνα που έγινε στην οικία τους διαπιστώθηκε η λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας – ήχου που κατέγραφε εξωτερικό δημόσιο χώρο

Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση-συμμορία, η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών, απόπειρα κλοπής από δημοτικό κατάστημα, κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας και περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε (5) ημεδαποί, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας, ενώ δύο εξ’ αυτών συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων και στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί Ο.Π.Κ.Ε. και ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένων και σε απόπειρα», της «Διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», της «Ληστείας», της παράβασης του Νόμου «Περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και της παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2017 έως 19-01-2018, έχοντας διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν συνολικά είκοσι πέντε (25) οικίες κι ένα Δημοτικό κατάστημα σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενώ προχώρησαν σε κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και σε μία περίπτωση ληστείας.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης – υπόδησης, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις (50.000) ευρώ, καθώς κι ένα δίκαννο τυφέκιο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση και η απομάκρυνση από τους στόχους τους με επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν τις κλεμμένες πινακίδες. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών το όχημα αυτό εντοπίστηκε στην περιοχή της Νικόπολης και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα Υψώματα Διαβατών και στα Διαβατά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Μέρος επίσης των κλοπιμαίων καθώς και το κυνηγετικό όπλο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην περιοχή της Εφεδρούπολης, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καβάντζα.

Επιπρόσθετα, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ήδη κρατούμενου σε Κατάστημα Κράτησης μέλους της συμμορίας, στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, εντός του οποίου βρισκόταν η σύζυγός του, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και λειτουργία συστήματος καταγραφής εικόνας και ήχου που κατέγραφε εξωτερικό δημόσιο χώρο καθώς επίσης και κυνηγετικά φυσίγγια. Κατά συνέπεια η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχίζεται η έρευνα για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *