Διαβατά:Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε οικισμό

Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε οικισμό των Διαβατών

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω βραδινές ώρες της 28-04-2024, έπειτα από τηλεφωνική λεκτική αντιπαράθεση που είχε με 27χρονο ημεδαπό, μετέβη έξω από οικία σε οικισμό των Διαβατών, όπου βρισκόταν ο τελευταίος μαζί με δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 34 και 26 ετών και πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 34χρονου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά σε Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για φωτογράφηση και συλλογή πειστηρίων, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε σε οικία του 19χρονου στην περιοχή του Κορδελιού, ένα πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.