Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων.

Ειδικότερα:

  • Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (29-04-2024) δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί και 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, σε προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείο της Σταυρούπολης, ένας εκ των συλληφθέντων ανηλίκων, πήρε από τον έτερο συλληφθέντα ανήλικο, ένα μαχαίρι και το έστρεψε προς το μέρος συμμαθητή που του προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες έπειτα από μεταξύ τους λεκτική αντιπαράθεση. Κληθέντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδήγησαν τους εμπλεκόμενους ανήλικους και τους γονείς τους στην παραπάνω Υπηρεσία, ενώ σημειώνεται ότι δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα.

  • Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, μεσημβρινές ώρες της 29-04-2024 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσέγγισε 16χρονη ημεδαπή και τη θώπευσε προσβάλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά της, ενώ όταν εκείνη αντέδρασε, την εξύβρισε.
  • Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και προσαγωγή ενώπιόν της για ληστεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.