Διαβατά:Κρατούσαν φυλακισμένους 10 αλλοδαπούς

Ερευνάται υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών 

Συνελήφθησαν δύο άτομα που κρατούσαν παρά τη θέλησή τους (10) αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών

Οι δράστες απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά από συγγενικά πρόσωπα των παθόντων προκειμένου να τους απελευθερώσουν

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αντρών που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών υπηκόων.

Πρόκειται για νεαρούς αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης σχημάτισαν δικογραφία για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη προώθηση και παροχή καταλύματος, Αρπαγή και Εκβίαση.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες χθες (03-03-2018), εντοπίσθηκε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, όπου κρατούνταν παράνομα δέκα (10) αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σημειώνεται πως ένας εξ’ αυτών προκειμένου να διαφύγει πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος με συνέπεια να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης για νοσηλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι δέκα (10) άντρες κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *