Διαβατά:Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Δήμου Δέλτα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα έκλεισε 4 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια να βοηθήσει πολίτες της ευρύτερης περιοχής (όχι μόνο του Δήμου Δέλτα) να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση που για οποιαδήποτε λόγο σταμάτησαν στο παρελθόν. Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, 17:00 – 20:00 κάθε απόγευμα, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Διαβατών, Αγίου Γεωργίου 9, Διαβατά, τηλ:2310782358 (απέναντι από το Κ.Α.Π.Η).

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

Οι κύριοι στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ είναι ευέλικτο και ανοικτό επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

– Ελληνική Γλώσσα            – Μαθηματικά                             – Πληροφορική                    – Αγγλική Γλώσσα
– Κοινωνική Εκπαίδευση    – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση   – Φυσικές Επιστήμες           – Αισθητική Αγωγή

Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ128/τ. Β΄/24-1-2017) δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που είναι κάτω από 45 ετών και δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εγγραφούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε 18 μήνες (σε δύο χρόνια) απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ Άνδρα Χρήστο στο τηλέφωνο 6973099010 ή στο email: sdedelta@sch.gr.

 

Για την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.                                                                                Για τον Δήμο Δέλτα

Ο Δ/ντής ΣΔΕ ΔΕΛΤΑ                                                                   Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 

 

Άνδρας Π. Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *