Διαβατά:Συνελήφθησαν δύο άτομα που κρατούσαν κλειδωμένους (14) αλλοδαπούς σε αποθήκη

Ερευνάται υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών 

Συνελήφθησαν δύο άτομα που κρατούσαν κλειδωμένους (14) αλλοδαπούς σε αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών

Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρι να παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Γραφείου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και η ενδελεχής διερεύνηση καταγγελλομένων, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης ομοεθνών τους.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 17 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και Απλή σωματική βλάβη.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού, σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς του κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα (16-09-2017), εντοπίσθηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *