Δήλωση Δημάρχου Χαλκηδόνος για την παύση του Αντιδημάρχου κ. Λουκά Ευσταθιάδη

Δήλωση Δημάρχου Χαλκηδόνος για την παύση του Αντιδημάρχου κ. Λουκά Ευσταθιάδη.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, σχετικά με την παύση από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου κ. Λουκά Ευσταθιάδη, δήλωσε τα εξής:

‘’Ανυπέρβλητοι λόγοι, με οδήγησαν στην ανάγκη να παύσω από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου τον κ. Λουκά Ευσταθιάδη.

Αναλαμβάνοντας πριν οκτώ μήνες τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας, με κοινό στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου μας και τη βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το κάθε μέλος της Διοίκησης έχει την πλήρη ευθύνη στον τομέα και στα αντικείμενα δράσης του, οφείλοντας όμως να λειτουργεί συντονισμένα και συντεταγμένα με όλους, να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες του, να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του.

Δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία μας σε όλα τα ζητήματα. Το να διαφωνείς θεωρώ ότι είναι υγιές γιατί μέσα από τη διαφωνία προκύπτει η σύνθεση της καλύτερης άποψης. Η οποιαδήποτε διαφωνία ήταν και είναι δεκτή, αλλά η αμφισβήτηση και μη τήρηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, οδηγεί σε πλήρη αποσυντονισμό και απορρύθμιση της διαδικασίας εκτέλεσης του έργου μας.

Επόμενα λοιπόν αυτή η αμφισβήτηση και μη τήρηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, καθώς και η έλλειψη συνεργασίας και σεβασμού προς το Δήμαρχο, τους άλλους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, οδήγησε στην απώλεια της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του κ. Αντιδημάρχου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ζητήσω πριν λίγο καιρό από τον κ. Ευσταθιάδη να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι θα αποχωρούσε μόνος του στα τέλη Μαΐου (οπότε και θα τελείωνε το σχολικό έτος) και ότι έως τότε θα επιδείκνυε την ανάλογη συνεργασία. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη, με αποτέλεσμα η επιπλέον παραμονή του να καταστεί αδύνατη.

Θα πρέπει να τονίσω ότι από τη θέση ευθύνης του, προεκλογικά και μετεκλογικά βοήθησε την παράταξη μας και την υλοποίηση του προγράμματός μας και τον ευχαριστώ για αυτό. Όπως άλλωστε βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι, τους οποίους επίσης ευχαριστώ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στη θέση που βρίσκομαι δεν ήρθα μόνος μου. Πολλοί άνθρωποι έδωσαν αγώνα για αυτό και τους σέβομαι όλους απολύτως.

Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε απ’ αυτούς μπορεί να αμφισβητεί το πλαίσιο λειτουργίας που συμφωνήσαμε και να δρα ασυντόνιστα και χωρίς συνεργασία μέσα στην ομάδα, προσπαθώντας να επιβάλει τη δική του ατζέντα ή να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.

Όλοι όσοι έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων συνεχίζουμε, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, να διεκδικούμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας και προχωράμε συντονισμένα και στοχευμένα για την ολοκλήρωση του έργου μας.

Με το έργο μας τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είμαστε εδώ για έναν καλύτερο δήμο Χαλκηδόνος.

Για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *