Δήμητρα Ιορδανίδου: Συνέντευξη στο RUNNER το 2013…

Φωτο: Αλέξης Μπαζαίος

Η πρώην πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου χτυπήθηκε από φορτηγό, ενώ έκανε ποδήλατο νωρίς το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Η Ιορδανίδου το 2011 είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε αγώνες τριάθλου και την περασμένη Κυριακή έκανε την επανεμφάνισή της μετά από πολλά χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Δείτε τη συνέντευξη της Δήμητρας Ιορδανίδου στον Γιάννη Παπαδόπουλο (δημοσίευση στο Runner 66 (Μάρτιος 2013)

Δήμητρα Ιορδανίδου: Αθλήτρια πολλών… διαστάσεων

Είναι μια παράδοση που κρατάει χρόνια. Ξεκίνησε με τη Γεωργία Αμπατζίδου, συνεχίστηκε με την Ελένη Δοντά, τελευταία έχει πάρει τη σκυτάλη η Δήμητρα Ιορδανίδου: μία ακόμη δρομέας που εκπροσωπεί τη Θεσσαλονίκη στο βάθρο των νικητριών του μαραθωνίου. Η μικρόσωμη αθλήτρια από τα Κουφάλια προέρχεται από τα σπλάχνα του ερασιτεχνικού δρομικού κινήματος. Και παρά τις διακρίσεις της μοιράζεται τις ανασφάλειες και τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας.

Σίγουρα δεν πλήττεις όταν της μιλάς. Μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες Ελληνίδες μαραθωνοδρόμους αυτή την περίοδο. Με σταθερές επιδόσεις και πλασαρίσματα. Τέταρτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου το 2010 και τρίτη τις δύο επόμενες χρονιές. Με 2:51:27 ατομικό ρεκόρ. Μπορεί πέρα από το τρέξιμο να λατρεύει την κολύμβηση και την ποδηλασία.

Διαβάστε την συνέχεια πατώντας ΕΔΩ