Το Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στις 27/10/2017

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου 

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στο Δήμο μας την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ στη Γέφυρα, εκεί όπου έγιναν όλες οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό στις 25/10/1912. Κατόπιν, ξεναγήθηκε από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μακεδονικό Τάφο στον Άγιο Αθανάσιο, ένα μνημείο σπουδαίας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο εξαιτίας τεχνικών εργασιών που εκκρεμούν για πολλά χρόνια. Στόχος της Διοίκησης με παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Τσουκνιδά είναι να δημιουργηθεί και να αναδειχθεί η ιστορική-πολιτιστική διαδρομή Πέλλα-Ίχνες-Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων-Μακεδονικός Τάφος Αγίου Αθανασίου-Θεσσαλονίκη, αποτελώντας έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η στεφανιοδρομία που πραγματοποιήθηκε από δρομείς με σημείο εκκίνησης το ΤΟΨΙΝ προς το Ηρώο του Γ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου μας, το ιστορικό και εμβληματικό σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού, το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ», η παρουσία του οποίου φέτος τιμά την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και των περιχώρων.

Η παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κόσμησε τις εκδηλώσεις μας για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα και την ιστορική-πολιτιστική σημασία του Δήμου μας. Έτσι, ως ελάχιστη τιμή στη σημασία και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναγορεύθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο “Επίτιμος Δημότης του Δήμου Χαλκηδόνος”, παραδίδοντάς του το κλειδί της πόλης μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν, συνεργάστηκαν μαζί μας και βοήθησαν στην άριστη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στα Σώματα Ασφάλειας (Γ’Σώμα Στρατού, Συγκρότημα Στρατηγικών Μεταφορών Χαλκηδόνας, Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων), Τροχαία Χαλκηδόνας, Α.Τ. Χαλκηδόνος,  Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς φορείς και φυσικά στις σχολικές μονάδες και τους μαθητές του Δήμου μας που υποδέχτηκαν τον ΠτΔ, όπως αρμόζει στον Πρώτο Πολίτη της Χώρας μας.

Γραφείο τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *