Δήμος Χαλκηδόνος:Δελτίο Τύπου για τις πρόσφατες χιονοπτώσεις

Από το Δήμο Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη σχετική ύφεση και του δεύτερου κύματος των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα μας και ειδικότερα την Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας, ο Δήμος Χαλκηδόνος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους, σε υπηρεσία, Δημοτικούς υπαλλήλους  και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μόνιμους συνεργάτες του Δήμου και τους έκτακτους ιδιώτες-συνεργάτες), οι οποίοι σε συνεργασία με τους αιρετούς, έδωσαν μεγάλο αγώνα και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες (κάποιοι μάλιστα για περισσότερες από 40 ώρες συνεχόμενα) προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα.

Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε, απασχολώντας μάλιστα και το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού του Δήμου, (τόσο σε μηχανήματα, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό) στους άξονες Προχώματος – Βαθυλάκου – Γέφυρας και Αγχιάλου – Μεσημβρίας – Ξηροχωρίου, όπου τα καιρικά φαινόμενα ήταν εντονότατα και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή (ανεμοσούρια) έκλειναν συνεχώς τους δρόμους.

Προτεραιότητα, βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου, δόθηκε στους βασικούς άξονες επικοινωνίας, παρέχοντας βοήθεια στους ανθρώπους για επίσκεψη σε νοσοκομεία λόγω ασθενειών, αιμοκαθάρσεων κ.λ.π.

Σε τέτοιου είδους έντονα καιρικά φαινόμενα και για το καλύτερο αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε την κατανόηση, τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των Δημοτών, διότι το προσωπικό του Δήμου δεν είναι εφικτό να επέμβει ταυτόχρονα και στα 18 Δημ. Διαμερίσματα σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος και η ένταση των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *