Δήμος Χαλκηδόνος: Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους στο πλαίσιο του WiFi4EU

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο Δήμος Χαλκηδόνος, ο οποίος σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, εγκατέστησε ένα δίκτυο ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) σε κεντρικά σημεία του Δήμου με την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi σε κέντρα δημόσιας ζωής, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος Χαλκηδόνος, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης, ενώ στόχος του είναι να προστεθούν και νέα σημεία στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση παροχής τοποθετήθηκε στα παρακάτω σημεία του Δήμου:

  • Δημαρχείο Κουφαλίων
  • Κεντρικό Πάρκο Κουφαλίων
  • Πρώην Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου
  • Κεντρική Πλατεία Αγίου Αθανασίου
  • Κεντρική Πλατεία Χαλκηδόνας

Τα νέα σημεία θα εμφανίζονται με όνομα «Wifi4EU» στις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, tablet κ.α.) και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται μέσω του web browser της συσκευής, όπου θα εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU, πατώντας το κουμπί Σύνδεση-Login.

Η αίτηση για  την ένταξη στο πρόγραμμα WiFi4EU είχε υποβληθεί στις  15/05/2018 από την προηγούμενη διοίκηση και είχε εγκριθεί τον Απρίλιο του 2019 Μπορείτε να δείτε την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ  με την τότε διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος να τονίζει:

“Ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι και επίσημα ανάμεσα στους πρώτους 2.800 Δήμους σε όλη την Ευρώπη και στους 117 της Ελλάδας που θα χρηματοδοτηθούν για το έργο παροχής δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο (Internet), μέσω ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους.”

25/04/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *