Δήμος Χαλκηδόνος:Δρομολογούνται επιπλέον έργα 15.000.000 €

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Δήμος Χαλκηδόνος: δρομολογούμε επιπλέον έργα πνοής 15.000.000 €”

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι στις 13/3/2019 εγκρίθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (υποβολή: Δεκ 2018), της ώριμης μελέτης για το έργο με τίτλο “Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του οικισμού Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνος”, προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Η μελέτη του έργου είχε εκπονηθεί το 2003 από τον Καποδιστριακό Δήμο Κουφαλίων, ενώ επικαιροποιήθηκε μετέπειτα και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση εφόσον προκηρύχθηκε πρόγραμμα ένταξης.

Επίσης, σε στάδιο έγκρισης βρίσκονται τα έργα διαμόρφωσης γηπέδων Γέφυρας και Αγίου Αθανασίου προϋπολογισμού 670.000 €, των οποίων οι μελέτες εκπονήθηκαν από τον Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Αθανασίου, επικαιροποιήθηκαν το 2019 και υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση σε ανοιχτή πρόσκληση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Σε τελικό στάδιο έγκρισης βρίσκονται τα έργα ασφαλτόστρωσης και κατασκευής ομβρίων υδάτων στις επεκτάσεις των οικισμών Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας, Κουφαλίων και Χαλκηδόνας προϋπολογισμού 1.200.000 € μέσω του προγράμματος LEADER, καθώς επίσης το έργο με τίτλο “κατασκευή αρδευτικού δικτύου στη Νέα Μεσήμβρια” προϋπολογισμού 10.558.424,90 € μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες ωρίμανσης των μελετών που ήδη υπάρχουν με σκοπό την ένταξή τους σε όποιο ευρωπαϊκό και κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκύπτει, ενώ εκεί που απαιτείται εκπονούνται μελέτες, σύμφωνα με τις προτεραιότητες και ανάγκες όλων των κοινοτήτων του Δήμου Χαλκηδόνος, με στόχο την ένταξή τους σε αντίστοιχα προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *