Δήμος Χαλκηδόνος: Κοινωνικό παντοπωλείο-Κοινωνικό Φαρμακείο-Κέντρο κοινότητας

dimos-xalkidonas-logoEΓΚΡΙΘΗΚΕ, μετά από πρόταση και μελέτη της Διοίκησης, η προσπάθεια αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτούμενου εργαλείου που προκύπτει και έτσι, δημιουργείται

Κέντρο Κοινότητας (Ημε/νια ένταξης: 8/11/2016),

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο (Ημε/νια ένταξης: 10/10/2016) στο Δήμο Χαλκηδόνος, Προϋπολογισμού 112.320 ευρώ, 117.000 ευρώ και 126.000 ευρώ, αντίστοιχα (Σύνολο: 346.320 ευρώ).

Οι επιδοτούμενες δομές θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ για τη λειτουργία τους θα προσληφθούν 6 άτομα. Οι ακριβείς ειδικότητες -ανά δομή- και τα απαιτούμενα προσόντα θα περιγράφονται στις προκηρύξεις, όταν αυτές δημοσιευθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα:

1) Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλκηδόνος θα παρέχει σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκηkoinonikopantfarm και θα επιλέγονται κατόπιν κριτηρίων που επιβάλλει η ΕΕ, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια για παιδιά κλπ είδη (ανάλογα με την ποικίλια της διάθεσης των προϊόντων). Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χαλκηδόνος θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00, στο Κτίριο που συστεγάζεται το παράρτημα της ΔΕΥΑΧ στον Άγιο Αθανάσιο (Πλατεία Ι. Μεταξά, Άγιος Αθανάσιος).

2) Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλκηδόνος θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη και θα επιλέγονται κατόπιν κριτηρίων που επιβάλλει η ΕΕ, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλκηδόνος θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00, στο Κτίριο που συστεγάζεται το Δημοτικό Κατάστημα Χαλκηδόνας (Πρώην Δημαρχείο, Ισόγειο, Τέρμα Εθνικής Αντίστασης, Χαλκηδόνα).

3) Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες μας, θα προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης, υποδοχής, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για άπορους κτλ) και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές για ΑΜΕΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους κτλ), ενώ θα συνεργάζεται με την αγορά εργασίας προς ένταξη των ανέργων και θα παρέχονται υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών κάθε ηλικίας και διασφαλίζουν την κοινωνική τους ένταξη, όπως παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης σε θέματα εργασίας, επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 έως της 16:00, στο Κτίριο που συστεγάζεται το ΚΑΠΗ Κουφαλίων (Φιλίππου 35, Πεζόδρομος Κουφαλίων). Η έναρξη λειτουργίας των τριών αυτών δομών θα είναι τον Ιανουάριο του 2017.

Σε μια εποχή της κρίσης που χαρακτηρίζεται από τη μείωση των εισοδημάτων, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, αλλά και των δυσκολιών των ηλικιωμένων, δημιουργούνται στο Δήμο μας 3 νέες δομές, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες και υλικά σε κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας που διαβιούν κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *