Δήμος Χαλκηδόνος-Λεφτά…δεν υπάρχουν


Κουφάλια 3/11/2015

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος με θέματα :

Έγκριση προϋπολογισµού εσόδων – εξόδων και Ολοκληρωµένου Πλαισίου ∆ράσης (Ο.Π.∆.) του ∆ήµου Χαλκηδόνος, οικονοµικού έτους 2016

που έγινε με εισηγητή τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ.Μηντσιούδη ενώ αργότερα συζητήθηκαν και

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έκθεση Εσόδων-Εξόδων Σύνταξη τριµηνιαίας έκθεσης Εσόδων-Εξόδων Γ Τριµήνου (και 9µήνου) για τον 2. Κατανοµή στις Σχολικές Επιτροπές της Γ ∆όσης Λειτουργικών ∆απανών έτους 2015 3. Αποδοχή έκθεσης εκτίµησης Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της εισφερόµενης περιουσίας του (πρώην) ∆ήµου Αγ.Αθανασίου στην (πρώην) ∆.Ε.Υ.Α. Αγίου Αθανασίου- έγκριση µεταβίβασης της περιουσίας και λοιπών παγίων στοιχείων του ∆ήµου Χαλκηδόνος στην ∆ΕΥΑ Χαλκηδόνος. 4. Kαθορισµός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού Ι∆ΟΧ έτους 2015 από τους ΚΑΠ. 5. Λήψη συµπληρωµατικής απόφασης περί αντικατάστασης αδειών κυκλοφορίας µηχανηµάτων έργου λόγω αλλαγής επωνυµίας µετά την συγχώνευση του καλλικρατικού ∆ήµου Χαλκηδόνος(122/2015) 6. Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης από τον οργανισµό Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης ∆ήµου Χαλκηδόνος του οχήµατος µε αρ.κυκλ.ΚΗΗ 2075.

Όσον αφορά τον προϋπολογισµό, δυστυχώς κοινή διαπίστωση είναι ότι τα οικονομικά του δήμου  είναι πολύ περιορισμένα κάτι που τόνισε και ο κ.Μηντσιούδης στην ομιλία του. Περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ είναι το πλάνο για το 2016.

Ο κ.Κυριακίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι περίμενε από τον κ.Μηντσιούδη να γίνει μια πολιτική κουβέντα, αλλά αυτό που είδε τελικά είναι μια απλή αναφορά αριθμών που θα μπορούσε κάλλιστα να την κάνει κ ένας λογιστής.Τόνισε μάλιστα ότι “αυτό που έχουμε να διαχειριστούμε είναι το απόλυτο μηδέν”

Ο κ. Βλαικούδης στην ομιλία του είπε ότι “θα παρακαλάμε να έρχονται άτομα με 5μηνες συμβάσεις για να βοηθήσουν τον δήμο.Δυστυχώς ο δήμος μας όπως είναι αυτή την στιγμή είναι ένας φτωχός δήμος” ενώ ο  κ.Χατζάκος απευθυνόμενος στον κ. Κυριακίδη είπε “εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχετε φέρει ούτε μια πρόταση για το πως να αυξήσουμε τα έσοδα και το μόνο που κάνετε είναι κριτική”

Τον λόγο πήραν και πολίτες που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση κάνοντας ερωτήσεις

1.Για τα αδέσποτα του δήμου (δεν δόθηκε απάντηση)

2.εκπρόσωποι ΑΜΕΑ που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην ΔΕΥΑΧ και ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ.Χατζάκο σχετικά με την εισήγηση του για απομάκρυνση τους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ανέφερε ότι ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει το γράμμα του νόμου τονίζοντας “έχω να κοιμηθώ 3 μέρες αλλά έπρεπε να ακολουθήσω την προβλεπόμενη διαδικασία”

Σε τοποθέτηση του για το θέμα ο κ.Κυριακίδης ζήτησε να εξαντληθούν τα όποια περιθώρια υπάρχουν και αν είναι δυνατόν και νόμιμο να βρεθεί μια λύση ώστε να μην μείνουν άνεργοι αυτοί οι άνθρωποι.

Στα ίδια πλαίσια και η παρέμβαση της Κας Κωστοπούλου.

Ο δήμαρχος κ.Τσουκνιδάς από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει ευαισθησία προς τα ΑΜΕΑ ,κάτι που φαίνεται και από το ποσοστό που απασχολούνται στην ΔΕΥΑΧ και αγγίζει το 70% ενώ η υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο είναι 8% αλλά όσο και να υπάρχει θέληση δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι καθώς οι αποφάσεις βασίζονται στους νόμους και αυτούς πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος.

Κατά τα άλλα ήταν μια χαλαρή συνεδρίαση χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις .

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ:7

ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ:7

Το ξέρουν καλά το παιχνίδι και κινήθηκαν στα πλαίσια των θεμάτων χωρίς πολλά πολλά. Κράτησαν χαμηλά την “μπάλα”.Και δεν υπήρχε λόγος για κάτι διαφορετικό

ΒΛΑΙΚΟΥΔΗΣ:8 Σωστές τοποθετήσεις και απαντήσεις με επιχειρήματα

ΧΑΤΖΑΚΟΣ:8,5 Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα χωρίς φόβο και πάθος και έπεισε για τις αποφάσεις του

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ:5 Δεν ήταν ενημερωμένος για το θέμα της ΔΕΥΑΧ

ΚΟΣΚΙΝΑΣ:8 Μια ολιγόλεπτη παρέμβαση του στο τέλος έφτανε για να πάρει τον βαθμό που πήρε

ΜΑΝΑΚΗΣ:8 Ήρεμος και με σοβαρό λόγο

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ:7

ΜΗΝΤΖΙΑΡΙΔΗΣ:6

Ευτυχώς που υπάρχουν κ αυτοί για να ακούγεται κ μια άλλη φωνή.Μένει όμως η εντύπωση ότι θέλουν περισσότερο “διάβασμα”

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ:8,7  εκπροσώπησε επάξια την ανύπαρκτη κατά τ άλλα αντιπολίτευση της παράταξης Αραμπατζή. Μετρημένα λόγια και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Δικαιολογημένα η καλύτερη παρουσία της βραδιάς

ΚΟΥΡΑΣ:4 Έχει μείνει στην εποχή των συνδικαλιστών.

Σ.Η.

Μπορείτε να δείτε τα οικονομικά στοιχεία στον παρακάτω σύνδεσμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΒΛΑΙΚΟΥΔΗΣ

ΧΑΤΖΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ

5 comments

  1. Τέτοια εποχή τι περίμενες να ακούσεις;

  2. θα τεθεί το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. του e-koufalia.gr και υπόσχομαι να το συζητήσουμε αναλυτικά :).Και όσον αφορά τα μαλλιά μάλλον ζηλεύετε κ.Κυριακίδη 😀

  3. στην βαθμολόγηση δεν έλαβες υπόψιν σου οτι οι μισοί ήταν με μακρυά μαλλιά και κάποιοι μάλιστα απο αυτούς με άκοπα νύχια

  4. Το περίεργο θα ταν να υπήρχαν….!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *