Δήμος Χαλκηδόνος:Απάντηση για το δημοσίευμα της επίθεσης από σκυλιά που δέχτηκε νεαρός από τον Βαθύλακκο

Από το Δήμο Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση σχετικά με την καταγγελία αναγνώστη μας για την επίθεση από σκυλιά που δέχθηκε νεαρός από τον Βαθύλακκο (Δείτε ΕΔΩ)

Σε απάντηση του δημοσιεύματος http://e-koufalia.gr/vathylakkos-anagnostisskyli-dagkose-mathiti/ στο οποίο αναφέρεται ότι νεαρός συνδημότης μας δέχτηκε επίθεση στον Βαθύλακκο από σκύλο και στο οποίο γίνεται λόγος για αδιαφορία και “βαθύ ύπνο” του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Η νομοθεσία (Ν. 4039/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 4235/2014) ορίζει πως έπειτα από επίθεση ζώου, αν αυτό είναι αδέσποτο – οπότε υπεύθυνος είναι ο οικείος Δήμος -, ο παθών πρέπει να εξεταστεί από Κέντρο Υγείας ή δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο θα πιστοποιεί την επίθεση.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τον Δήμο, μέσω “ εντολής κτηνιατρικής παρακολούθησης ζώου”, ώστε να ενεργήσει στο πλαίσιο του νόμου και να το περισυλλέξει.

Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε επισήμως, ως Δήμος Χαλκηδόνος, για το εν λόγω περιστατικό, ώστε να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πέραν τούτου όμως, δεν υπήρξε ούτε ανεπίσημη ενημέρωση στον Δήμο μας, καθώς για το περιστατικό δεν γνώριζε τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μανάκης, όσο και εγώ που, ως Ειδικός Σύμβουλος, συνεργάζομαι με τον Αντιδήμαρχο στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Πλήρη άγνοια είχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΚ Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκος, ο Πρόεδρος της “ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ” κ. Χούλιας, που τυχαίνει να κατάγεται από τον Βαθύλακκο, αλλά και οι εθελοντές φιλόζωοι του χωριού.

Καταλαβαίνετε επομένως, πως κατηγορούμαστε για κάτι για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε ποτέ.

Επειδή τέλος, από το δημοσίευμα δεν προκύπτει ο ακριβής χρόνος και τόπος του συμβάντος αλλά και τα στοιχεία του παθόντα, παρακαλούμε να μας τα γνωστοποιήσετε ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, όπως επίσης, ευελπιστούμε στη δημοσιοποίηση της απάντησής μας, ώστε να “ακουστεί” και η δική μας άποψή επί του θέματος, κάτι που έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη μας πριν προβείτε στη δημοσίευσή της επιστολής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Για τον Δήμο Χαλκηδόνος,

Γεώργιος Γιαννάκης

Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

Από τον πατέρα του παιδιού λάβαμε την παρακάτω απάντηση 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό….Ενώ έχουν ασχοληθεί με το θέμα τα μισά δημοσιογραφικά site της χώρας και κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,  όπως προκύπτει από την ξύλινη και τεχνοκρατική απάντηση του Δήμου μας, εφόσον δεν ενημερώθηκαν επίσημα,  δε φέρουν και καμία ευθύνη….

 Βέβαια εγώ ανέδειξα αυτό το προσωπικό περιστατικό για να ευαισθητοποιηθούν όσοι είναι αρμόδιοι, για να αναγνωρίσουν ότι μπορεί συνάνθρωποι τους ξαφνικά να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση που ήρθε το παιδί μου αλλά και εμείς ως γονείς,  για να καταλάβουν ότι μπορεί να μην ήταν η γάμπα του γιου μου ο στόχος του αδέσποτου αλλά το προσωπάκι ενός τρίχρονου ή ενός μωρού….για να κινητοποιηθεί μια ενημερωτική διαδικασία που θα βασίζεται απλά σε ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία  μήπως επιτέλους και προλάβουμε μια έστω φορά τα χειρότερα . Λυπάμαι….
 Όπως και να έχει τα προσωπικά μου στοιχεία κύριε ειδικέ σύμβουλε του Δήμου μας είναι στη διάθεση σας μέσω του site, αν και από το ύφος της απάντησης μάλλον τα γνωρίζετε…

Α και κάτι τελευταίο,  στη ζωή δεν είναι όλα πολιτική …καμια φορά ένα απλό περαστικά ή ένα απλό πραγματικό ενδιαφέρον για την υγεία ενός συμπολίτη σας που βρέθηκε σε αυτή τη θέση Ίσως να ήταν αρκετό…..να είστε καλά…..

One comment

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ , ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *