Δήμος Χαλκηδόνος:Απάντηση του Π.Χατζάκου στον Ζ.Βαϊνά

Με ανάρτηση του στις 28.06 ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ζήσης Βαϊνάς είχε ενημερώσει για τους λόγους παραίτησης του από μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ:

Αξιότιμοι συνάδελφοι με την παρακάτω επιστολή σας γνωστοποιώ την παραίτηση μου από μέλος του Δ. Σ. της ΔΕΥΑΧ για τον εξής λόγο. Ενώ υπήρξε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης στις 24/3/17 που δικαίωσε τους  πέντε εργαζόμενους ΑΜΕΑ της Δευαχ, το Δ. Σ. και ο πρόεδρος Κ. Χατζάκος αποφάσισε να ασκήσει έφεση και να μην δεχτεί την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η απόφαση να ασκήσει έφεση με βρίσκει αντίθετο ως Δημοτικό σύμβουλο αλλά και ως άνθρωπο. Το θεωρώ ειλικρινά παράλογο όταν το κράτος μεριμνά και δίνει την δυνατότητα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με την ιδιαιτερότητα που αντιμετωπίζουν να συνεχίσουν την εργασία τους, το Μονομελές Δικαστήριο Θεσ/νίκης τους δικαιώνει και έρχεται το Δ. Σ. και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και κλείνει την ΠΟΡΤΑ!!

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ως Δημοτικός Σύμβουλος ( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ) απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους αλλά και στις οικογένειες τους, ειναι να υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ. Σ. της ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χαλκηδόνος

Σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ.Χατζάκος Παναγιώτης απαντά με δελτίο τύπου

«ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ»

Σε απάντηση της δήλωσης παραίτησης του Κου Βαϊνά, από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ απαντούμε τα κάτωθι:

Ο Κος Βαϊνάς όπως άλλωστε συνήθιζε να λαϊκίζει όλα τα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος αλλά και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ , το ίδιο έπραξε και τώρα για το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΧ των οποίων η σύμβαση έληξε και δεν καλυπτόταν από καμία διάταξη νόμου η εργασία τους στην ΔΕΥΑΧ. Για αυτό άλλωστε προσέφυγαν στα δικαστήρια τα οποία εξέδωσαν πρωτόδικη απόφαση που αποφάσιζε προσωρινά την παραμονή τους.

Και ενώ ο Κος Βαϊνάς γνωρίζει σαφώς ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ και επομένως και εγώ ως Πρόεδρος, έχουμε την ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ασκήσουμε έφεση, ΛΑΪΚΙΖΕΙ αποκρύπτοντας για ακόμη μια φορά την υποχρέωσή μας αυτή. Η μη άσκηση έφεσης, η οποία είναι υποχρεωτική , συνεπάγεται για όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ , παράβαση καθήκοντος η οποία έχει ως συνέπεια τόσο οικονομικές όσο και ποινικές ευθύνες , τις οποίες με την παραίτησή του αποποιήθηκε ο Κος Βαϊνάς.

Σαφώς πρέπει να γνωρίζει ο Κος Βαϊνάς ότι τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕΥΑΧ , θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης . Πέραν όμως της νομικής υποχρέωσης για την άσκηση έφεσης , ο ορισμός μας ως μελών του Δ.Σ. επιτάσσει η άσκηση των καθηκόντων μας να γίνεται μέσα από τους κανόνες της ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ διοίκησης με γνώμονα το συμφέρων όλων των δημοτών μας , και όχι προσωπικών και μεμονωμένων συμφερόντων, αρχές που προφανώς δεν συμμερίζεται ο Κος Βαϊνάς .

Ας πεί δημοσίως ο Κος Βαϊνάς κατά την θητεία του ως Πρόεδρου της ΔΕΥΑΧ πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν εν μια νυκτί από την επιχείρηση , ποια σχέση εργασίας τους συνέδεε με την ΔΕΥΑΧ και πως αυτοί πληρωνόταν.

Ας πεί δημοσίως ο Κος Βαϊνάς που πρωτοστάτησε στην άσκηση των καταγγελιών σε Εισαγγελείς , Υπουργεία και Υπηρεσίες , με τις οποίες προσπάθησε να σταματήσει την κατασκευή από την ΔΕΥΑΧ των έργων της Αποχέτευσης και του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού Χαλκηδόνας και Αδένδρου , οι οποίες όλες απορρίφθηκαν , τα κινητρά του, τον σκοπό των καταγγελιών του, ποιους στόχευε και μάλιστα για ένα έργο τόσο σημαντικό για το χωριό καταγωγής του την Χαλκηδόνα.

Και βέβαια ο Κος Βαϊνάς δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη , ως όφειλε, στους ανθρώπους που ταλαιπώρησε με τις ανυπόστατες καταγγελίες του, συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπαλλήλους.

Υ.Γ. Ως Πρόεδρος τον ευχαριστώ προσωπικά για τις υπηρεσίες του προς την ΔΕΥΑΧ τις οποίες ανελλιπώς τα τελευταία δυόμιση χρόνια που ήταν μέλος του Δ.Σ. ΔΕΝ προσέφερε.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι….

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ

Παναγιώτης Χατζάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *