Δήμος Χαλκηδόνος:Δελτίο τύπου για την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για το προσφυγικό

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κεντρική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς σε έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 1/3/2016 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και παρευρέθηκαν, συνεργάτης της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων, ο Ερυθρός Σταυρός καθώς και άλλες Μη κυβερνητικές Οργανώσεις.

Εκ μέρους του Δήμου Χαλκηδόνος παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας κα Εξαδακτύλου.

Σκοπός της συγκεκριμένης σύσκεψης ήταν η δημιουργία συντονιστικού κέντρου που θα αποτελείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τον Στρατό και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου της διαχείρισης ενδεχόμενης άφιξης επιπλέον προσφυγικών ροών.

** Στα πλαίσια της μετάβασής του στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Τσουκνιδάς παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

One comment

  1. Δεν καταλαβαίνω το άρθρο κύριοι της σελίδας. Μας λέτε πως πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη, τα μέλη και τους εκπροσώπους που έλαβαν μέρος, το σκοπό της, αλλά όχι το αποτέλεσμα. Ποιο είναι λοιπόν το νέο σε τούτο το άρθρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *