Δήμος Χαλκηδόνος:Δελτίο Τύπου για την καθίζηση του οδοστρώματος στη γέφυρα στην ΔΚ Αγ.Αθανασίου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με την καθίζηση στην αερογέφυρα Αγ.Αθανασίου (Για να δείτε το δικό μας δημοσίευμα πατήστε ΕΔΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ο Δήμος Χαλκηδόνος ενημερώνει τους δημότες του ότι τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε βλάβη επί του οδοστρώματος στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – στην γέφυρα – Άνω Διάβαση για την πρόσβαση στη Δ.Κ. Αγ. Αθανασίου, για την οποία είχε προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα της την εβδομάδα από 11-15/06/2018.

Κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας επισκέφθηκε το σημείο στις 07/06/2018 και διαπίστωσε καθίζηση του οδοστρώματος νοτίως της γέφυρας, η οποία έλαβε χώρα και εξελίχθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες.

Από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα που υπέκρυπτε η βύθιση του οδοστρώματος ήταν πολύ σημαντικότερο από το εμφανές, με το μεταβατικό επίχωμα κάτω από την πλάκα πρόσβασης να έχει ολισθήσει και να αφήνει στον αέρα-μετέωρο το 1ο τμήμα της πλάκας.

Το γεγονός αυτό καθιστά τη διέλευση και κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα των βαρέων, επί της γέφυρας ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε άμεσα στην προσωρινή σήμανση με τοποθέτηση των ακόλουθων πινακίδων:

⚫ Μείωση της ταχύτητας κυκλοφορίας στα 10km/h (Ρ-32) ⚫ Απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων με βάρος άνω των 2t (P-23) ⚫ Επικίνδυνο κάθετο ρείθρο (Κ-11)

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος μας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και την Δ/νση Τροχαίας Χαλκηδόνας, για τη λήψη μέτρων και την εύρεση λύσης για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μέχρι τότε εφιστούμε την προσοχή των διερχόμενων οδηγών και παρακαλούμε να σεβαστούν την σήμανση ακολουθώντας την κατά γράμμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *