Δήμος Χαλκηδόνος:Διευκρινίσεις για την συνάντηση της Γέφυρας

Διαβάσατε ΕΔΩ  για την χθεσινή Λαϊκή Συνεδρίαση της Γέφυρας και του τι συζητήθηκε.Αργότερα το βράδυ το τοπικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση ενώ σήμερα έρχεται ο Δήμος Χαλκηδόνος με δελτίο τύπου να προβεί σε κάποιες διευκρινήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Τοπικού συμβουλίου της Δ.Κ. Γέφυρας με το Δήμαρχο κ.Τσουκνιδά και τον αντιδήμαρχο κ.Μηντσιούδη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 01/04/2017, κατόπιν αιτήματος μελών του Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβούλου της περιοχής.

Όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις:

1.Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Γέφυρας και την προμήθεια πύργου για την αλλαγή των φωτιστικών οροφής, έχει τονιστεί, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, πως η προμήθεια του πύργου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα συντήρησης των Κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, οπότε η προμήθειά του θα εκτελεστεί μόλις πληρωθεί το 1ο ένταλμα στον εργολάβο του έργου.

Αν, παρ’όλα αυτά, καθυστερήσει η διαδικασία πέραν του Σεπτεμβρίου του 2017 που ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος, τότε η προμήθειά του θα γίνει με χρήματα του Δήμου. Για τη δε συντήρηση του παρκέ θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως μόνο στο συγκεκριμένο Γυμναστήριο, σε σύνολο εννέα (9) σε όλο το Δήμο, έλαβαν χώρα εκτεταμένες εργασίες συντήρησης ύψους 53.788,71€, εκ του συνολικού προϋπολογισμού του έργου ύψους 199.196,83 € .

2.Σχετικά με το Στάδιο ποδοσφαίρου, όπως συζητήθηκε, έχει προτεραιότητα η αποκατάσταση του ανατολικού τοίχου της περίφραξης, καθώς αφορά θέμα ασφάλειας του γηπέδου.

3.Όσον αφορά την πεζοδιάβαση στην Κάτω Γέφυρα, η Διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έχει προωθήσει το ζήτημα στην Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας που είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο δρόμο. Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, μελετούν όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις(υπόγεια διάβαση, εναέρια πεζογέφυρα, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη), προσπαθώντας να καταλήξουν στην προσφορότερη λύση.

4.Η μελέτη για την άρδευση των υψωμάτων της Γέφυρας είναι ήδη δρομολογημένη με πρώτο ποσό πίστωσης 20.000€ στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως επίσης δρομολογημένος είναι και ο καθαρισμός του περιμετρικού ρέματος στην Κάτω Γέφυρα και του καναλιού απορροής όμβριων υδάτων πίσω από το στάδιο της Γέφυρας.

5.Σχετικά με τα Κοιμητήρια, που είναι μια καθαρά ανταποδοτική υπηρεσία βάσει νομοθεσίας, ξεκαθαρίστηκε πως θα γίνει όντως επιστροφή στο παράβολο των 50€ όπως είναι ψηφισμένο σε κάποιες Δ.Κ., μόλις γίνει η αποπληρωμή των εργασιών που έχουν ήδη διενεργηθεί.

6.Τέλος, όσον αφορά το σημαντικό θέμα της ύδρευσης, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί πως πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο από το 2009 στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το οποίο δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε εντός του 2015 και αποπερατώθηκε τον Ιούνιο του 2016. Επομένως, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει πολλαπλούς ελέγχους από φορείς όπως η Ενιαία Διαχειριστική Αρχή και η Διεύθυνση Υδάτων και κρίθηκε καθ’όλα νόμιμο. Παρ’όλα αυτά ο Δήμαρχος όντως δεσμεύτηκε να το επανεξετάσει, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι προφανές πως η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος έχοντας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη καθημερινότητα και τη μείωση των πόρων, κατόρθωσε με χρηστή οικονομική διαχείριση να βελτιώσει τα οικονομικά και να διαθέσει αυτούς τους πόρους σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες της επικράτειάς της παρεμβαίνοντας κάθε φορά όπου υπάρχει ανάγκη, με στόχο την ανάπτυξή τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

One comment

  1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 54ΟΟΟΕ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ? ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *