Δήμος Χαλκηδόνος:Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας κ.Σωκράτη Φάμελλου

Aπό το Γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Δήμος Χαλκηδόνος:Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας κ.Σωκράτη Φάμελλου

Το Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, μετά από κάλεσμα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τσουκνιδά, σε μια σύσκεψη εύρους θεματολογίας που αφορά το Δήμο μας.

Καταρχάς, συζητήθηκε εκτενώς το σοβαρό θέμα που ταλανίζει τους δημότες μας στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου, δηλαδή της αυξημένης φορολογικής αξίας των οικοπέδων που αποτελεί άδικο και δυσβάσταχτο οικονομικό βαρίδιο για τους κατοίκους. Ενέργειες επίλυσης του θέματος ξεκίνησαν και από την προηγούμενη Διοίκηση, ενώ μέχρι και σήμερα, μετά από αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, δεκάδες έγγραφα και παραστάσεις του Δημάρχουμ κ. Τσουκνιδά, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες “κωφεύουν” στην διόρθωση της τιμής.

Ουσιαστικές λύσεις τέθηκαν στο “τραπέζι”, τόσο από την πλευρά του Αν. Υπουργού όσο και από τη Διοίκηση του Δήμου μας, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τις αρμόδιες υπηρεσίες η τελική διαμόρφωση των τιμών, με τη διόρθωση της εσφαλμένης τιμής των 65 και 44 ευρώ/τμ, όπως ισχύει σήμερα, με αυτή των 25 ευρώ/τμ όπως είναι το ορθό.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της Ανακύκλωσης και των νέων αποφάσεων που το Υπουργείο επίκειται να εκδώσει, η μεγάλη καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον επανακαθορισμό του συντελεστή δόμησης στην ΠΕ7 της ΔΚ Αγίου Αθανασίου, καθώς και η έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων περί ενεργοποίησης του τοπικού χωρικού σχεδιασμού, υποθέσεις που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια και ακόμη δεν τελεσφόρησαν, παρ’όλες τις πιέσεις που ασκούνται.

Στη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κ. Φάμελλο, μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μωυσίδης, η Γενική Γραμματέας κα Εξαδακτύλου, ο Πρόεδρος της ΔΚ Αγίου Αθανασίου κ. Γανιτίδης, ο Πρόεδρος της ΔΚ Νέας Μεσήμβριας κ. Μασκαλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΚ Βαθυλάκκου κ. Λιβιδίκος, ο Πρόεδρος της ΤΚ Αγχιάλου κ. Ναρλής κ.α.

Η συζήτηση έκλεισε με το θέμα της επέκτασης φυσικού αερίου στο Δήμο μας παρόντων των κ. Μπούρα, Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΔΣ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς επίσης εκπροσώπων των εταιρειών ΜΕΒΓΑΛ, ΒΙΤΟΜ, ΜΕΛ, ΒΙΠΑ Θεσσαλονίκης και ΒΙΠΑ Κουφαλίων.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Θεσσαλονίκης ώστε να έχουν την ευκαιρία όλοι οι πολίτες στη χρήση του φυσικού αερίου, με οφέλη “εύγλωττα” στο οικονομικό πεδίο. Ο Γεν. Δ/ντης ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας δήλωσε πως “ την επόμενη πενταετία θα επενδύσουμε 91 εκ. Ευρώ και θα επεκτείνουμε το δίκτυο του φυσικού αερίου, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές”.

Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς από την πλευρά του, τόνισε ξανά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να επωφεληθεί ο Δήμος Χαλκηδόνος από την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, από τώρα και σε βάθος πενταετίας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ενεργειακό κόστος τόσο στη βιομηχανία όσο και την εμπορική και οικιακή χρήση, εν προκειμένω από το Ξηροχώρι μέχρι και τον Λουδία, γεγονός που συμφώνησε και ο Αν. Υπουργός κ. Φάμελλος.

Οι δε, εκπρόσωποι των παριστάμενων εταιρειών ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουν στη χρήση φυσικού αερίου και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

2 comments

  1. Όλα τα σαρωσαν βγαίνουν και φωτογραφίες

  2. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΚ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΗΤΑΝ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *