Δήμος Χαλκηδόνος:Μείωση Δημοτικών Τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Μείωση Δημοτικών Τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος στις 29/10/2018 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός των Δημοτικών τελών στο Δήμο Χαλκηδόνος για το έτος 2019.

Όπως είναι γνωστό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία και παρά το γεγονός πως τα Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι μια ανταποδοτική υπηρεσία στην οποία ήταν έντονα ελλειμματικός ο Δήμος Χαλκηδόνος στις αρχές της θητείας της παρούσης Διοίκησης το Σεπτέμβριο του 2014, δεν έγινε καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη.

Μάλιστα, τα Δημοτικά τέλη διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με το 2012, παρά τις αυξήσεις των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. και την αύξηση του Ειδ. Τέλους που πληρώνει ο Δήμος για την απόθεση των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης από 22 σε 28 ευρώ ανά τόνο. Αυξήσεις που απορρόφησε ο Δήμος, χάρη στη χρηστή οικονομική διαχείριση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του, καλύπτοντας παράλληλα και το προηγούμενο έλλειμμα.

Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος πρότεινε για το έτος 2019 τη μείωση των Δημοτικών τελών για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (Α.Μ.Ε.Α., πολύτεκνες – τρίτεκνες – μονογονεϊκές & άπορες οικογένειες) με καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια,
  • Γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,
  • Φιλανθρωπικά – νοσηλευτικά – θεραπευτικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου
  • Βοηθητικοί χώροι οικιών, καταστημάτων, καθώς και
  • Μη στεγασμένοι και ακάλυπτοι ηλεκτροδοτούμενοι χώροι.

Η μείωση δύναται να ξεκινήσει από το νέο έτος (2019) και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτήν είναι η προσκόμιση των απαραίτητων, ανά κατηγορία, δικαιολογητικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *