Δήμος Χαλκηδόνος:Παραμένουν Α.Τ Κουφαλίων-Τροχαία Χαλκηδόνας-Συνοριοφύλακες Αγ.Αθανασίου

 

Παραμένουν Α.Τ Κουφαλίων-Τροχαία Χαλκηδόνας-Συνοριοφύλακες Αγ.Αθανασίου.Κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα Χαλάστρας,Σϊνδου,Μαγνησίας και δημιουργείται νέο τμήμα στα Διαβατά που θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Δέλτα.

 

Αλλαγές σε αστυνομικές υπηρεσίες και διευθύνσεις σε όλη τη χώρα, αποτυπώνει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με το συγκεκριμένο σχέδιο μπαίνει «λουκέτο» ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας να μείνουν χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Οι αριθμοί… τρομάζουν. Στην περιοχή της Αττικής από τα 91 τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα θα μείνουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, αφού συνολικά στη χώρα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί.

Πηγή:iefimerida.gr

 

 

trΌλο το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης στον παρακάτω σύνδεσμο

σχέδιο Π.Δ. Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση Περιφερειακών Υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ.

 

Πηγή:skaythess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *