Δήμος Χαλκηδόνος:Παρών στην ημερίδα “Τοπική Αυτοδιοίκηση-Δάσος-Περιβάλλον-Δασικοί Χάρτες”ο δήμαρχος κ.Τσουκνιδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Στις 27 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Δάσος, με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση-Δάσος-Περιβάλλον-Δασικοί Χάρτες”, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ανέπτυξε το θέμα “Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων στην Υλοποίηση της Πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Δάσος και το Περιβάλλον”.
Σε μια εποχή πολύ δύσκολη, με εμφανείς τις συνέπειες από την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση που βιώνει η χώρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων πως αποτελεί μονόδρομος η άμεση και αμερόληπτη συνεργασία μεταξύ περιφερειακών και τοπικών αρχών, αρμόδιων φορέων (Υπουργείο, Δασαρχείων κτλ), καθώς επίσης ερευνητικών ιδρυμάτων (Πανεπιστήμια) που διαθέτουν εξειδικευμένα εργαστήρια και μεγάλο εύρος επιστημονικής γνώσης.
Η ενεργός συμμετοχή όλων και η ορθή αξιοποίηση κάθε αναγκαίου και διαθέσιμου χρηματοδοτικού μέσου, αποτελούν θεμέλιο λίθο για ουσιαστικά μέτρα προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή, την πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εισήγηση του Δημάρχου, κ. Τσουκνιδά, βρίσκεται στον σύνδεσμο:
http://www.pedkm.gr/img/EISIG-TSOUKNIDAS.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *