Δήμος Χαλκηδόνος:Σύσκεψη για το φυσικό αέριο

Δήμος Χαλκηδόνος:Σύσκεψη για το φυσικό αέριο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/2/2017 του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας διανομής αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ κ. Μπακούρα και τον Διευθυντή Ανάπτυξης και νέων συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλο, με θέμα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου μας.

Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία θα φέρει σημαντικά αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη στο Δήμο μας και προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσουκνιδάς δήλωσε πως

“είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ικανοποιημένος που μετά από 12 περίπου χρόνια θα υλοποιηθεί το σχέδιο τροφοδότησης περιοχών του Δήμου Χαλκηδόνος. Άμεσες ενέργειες πρέπει να γίνουν προκειμένου να επισπευθούν οι ενδιάμεσες διαδικασίες για το σκοπό αυτό”.

“Με τη χρήση του συμπιεσμένου αερίου, ο Δήμος Χαλκηδόνος θα είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στο Νομό Θεσσαλονίκης που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον αρχικό σχεδιασμό με δυνατότητες επέκτασης του δικτύου σε αρκετές φάσεις σε βάθος πενταετίας, σε αρκετά διαμερίσματα και εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι”,δήλωσε ο κ. Μπακούρας.

Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, τόνισε την ανάγκη άμεσης σύνδεσης των εταιρειών και βιομηχανιών στο Δήμο μας με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και των βιοτεχνικών πάρκων Γέφυρας και Κουφαλίων, όπου διαπιστώνονται σημαντικές καταναλώσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη για άμεση επέκταση του δικτύου σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, από το Ξηροχώρι μέχρι το Λουδία.
Ο κ. Μπακούρας, δήλωσε ότι “εντός του 2017 και αρχές του 2018, θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην Αγχίαλο και την Νέα Μεσήμβρια, ενώ σε πρώτη φάση θα γίνει τροφοδοσία με εγκατάσταση τοπικού δικτύου με τη μέθοδο αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στα Κουφάλια. Σε επόμενες φάσεις, το δίκτυο θα επεκταθεί.”
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για όλους τους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο και για όλες τις χρήσεις (οικιακή, βιοτεχνική-βιομηχανική, εμπορική, δημόσια-δημοτικά κτίρια) θα υπάρχει η προσφορά “ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ”.
Σε πρώτη φάση, οι αιτήσεις σύνδεσης των ενδιαφερόμενων δημοτών μας θα υποβάλλονται είτε στην ιστοσελίδα www.edathess.gr είτε στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια (προς διευκόλυνση των πολιτών), όπου θα διαβιβάζονται κατόπιν στη ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσει η υποβολή των αντίστοιχων αιτήσεων στα Δημοτικά Καταστήματα Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας, όπου θα ενημερωθείτε σύντομα με νέο δελτίου τύπου.

Γραφείο τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

19 comments

 1. απάντησα σε σχόλιο άλλο κυρίου που έχει σβηστεί, χωρίς να σχολιάσω αρνητικά τα πεπραγμένα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Αυτό σας πείραξε? ή η κριτική πεπραγμένων άλλων προ 20 ετίας? αντ’ αυτών ομιλείτε? γιατί εγώ μίλησα μόνον για την ιστορία του τόπου μου. Ή θέλετε μήπως, σαν κάποιους άλλους να ξαναγράψουμε και την τοπική μας ιστορία?

 2. ανάγνωση ξέρετε και οι δυό σας, μιλώντας για τον Άγιο Αθανάσιο σαν Δήμο, αγωγός πέρασε από εδώ πριν 20 χρόνια! Αφήστε εμένα και διαβάστε το ιστορικό στην επίσημη σελίδα της ΔΕΣΦΑ. Μιλάτε για τον νέο, 2ο αγωγό. αλλά αγνοείτε τον πρώτο σ;αν να μην υπήρξε! καταλαβαίνω μια χαρά Ελληνικά, γραφή και ανάγνωση γνωρίζω, εσείς?

 3. ΔΗΛΩΣΗ γενικού διευθυντή εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε κο Μπακούρας, στη σύσκεψη με το δήμαρχο κό Τσουκνιδά : “”Εντός του 2017 και αρχές του 2018 θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην Αγχίαλο και στη Ν.Μεσημβρία ενώ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θαγίνει εγκατάσταση τοπικού δικτύου με τη μέθοδο της αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου στα ΚΟΥΦΑΛΙΑ. σε ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ” ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ? Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ????

 4. ……χμ επειδή τότε δεν…. Άρα και τώρα καλώς δεν…… Ωραία άποψη…. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ…..περίεργος τρόπος αλλά συνήθης για να ακυρώνει κάποιος την αλήθεια ΣΗΜΕΡΑ

  • Είναι ντροπή να συγκρίνεις τις δικές σου προθέσεις κριτικής, που είναι δικαίωμα σου, με τις δικές μου περί της ιστορίας εδώ. Ο Άγιος παίρνει αέριο ότι ώρα το θέλουν οι κάτοικοι αρκεί να κάνουν αιτήσεις. Αυτό είναι γεγονός. Η πορεία του νέου αγωγού ΤΑΠ και ο σχεδιασμός της, δεν είναι στο χέρι κανενός.Και τι εννοείτε δηλαδή? επειδή είναι ένα χωριό μακρυά δεν θα πάρει αέριο? δεν θα συνδεθεί δλδ, το Ξηροχώρι? αν θέλουν να πάρουν? λάθος λογική.

 5. Βαθυλακκος, Αγχιαλος και Μεσημβρια επρεπε να εχουν αεριο εξ αρχης. Φημες λενε οτι καποιοι καποτε αρνηθηκαν…..

 6. Για το γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο εγκατάστασης στον Άγιο Αθανάσιο εις βάρος της τσέπης των κατοίκων, μπορείτε να το ρωτήσετε εύκολα στην τότε Δημοτική αρχή και επί 12 ετίας…..άντε γιατί βαρέθηκα τις βλακείες και τα τρολαρίσματα σας.

 7. Εδώ στν μεσημβρια είναι το αέριο στα 500 μέτρα και δεν μπορείτε να πάτε το αέριο. …. θα το φέρετε εδώ βρε κάντε καμιά δουλειά

 8. Να λείπει η άχρηστη αντιπολίτευση απλά για να ακούγεστε. Ο Άγιος Αθανάσιος έχει τα τέλη διέλευσης του πρώτου αγωγού φυσικού αερίου της χώρας. Είναι ο ίδιος αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης 200 μέτρα από τις γραμμές του τρένου. Και είναι εκεί από το 1998-2000 με σταθμό συμπίεσης στην Νέα Μεσήμβρια. Στην Αγχίαλο δε υπάρχουν συνδεδεμένες κατοικίες.

 9. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πρώτα στα κουφαλια μέσω χωραφιων κάνοντας το γύρο του Δήμου και μετά στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες ξενοδοχεια της νοητής γραμμής ΑΓΙΟΥ-ΓΕΦΥΡΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ. Λογικό, αν δεν πας την ανάπτυξη πρώτα στο χωράφι που θα την πας? Αρκεί να περάσει από τον ομφαλό της γης….ΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΤΙ να πω? Υπάρχει άραγε σοβαρότητα? Ή έστω αντιπολίτευση που θα παλέψει για το αυτονοητό? Τέλος θα ήθελα να ξέρω τη λογική του σχεδίου επέκτασης του δικτύου από την πλευρά της ΔΕΣΦΑ….. Θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον…..

 10. Την ευροπαικη σημαια τι τι εχουν εκει μεγαλο λαθος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *