Δήμος Δέλτα:Ένα ακόμα βήμα για την αξιοποίηση του δυτικού παράκτιου μετώπου

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 21-11-2018) η σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) με τον Δήμο Δέλτα (συμμετέχει και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης) με αντικείμενο την εξυγίανση – αποκατάσταση υπεδάφους και υπογείου νερού στο δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής ειδικών τεχνολογιών καθαρισμού, που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο στον τομέα αυτό, και την απομάκρυνση όσων εδαφών κριθεί ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν με υγιή εδάφη. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιουτίκας ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα.

«Είναι ένα ακόμα βήμα για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, στην περιοχή του Καλοχωρίου και της Χαλάστρας, για την ολοκληρωμένη ενιαιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα για την εξαιρετική προσπάθεια. Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης περνά από το Δήμο Δέλτα σε πολλά επίπεδα, στο Λιμάνι, στις μεταφορές, στο οδικό δίκτυο, στις συγκοινωνίες, στο παράκτιο μέτωπο. Ως δημοτική Αρχή κοιτάμε μπροστά, ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις ευημερίας που ανοίγονται μπροστά μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στον ευλογημένο και, μέχρι πρότινος, αδικημένο τόπο μας» δήλωσε μετά την ψήφιση ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *