Δημοτική Βιβλιοθήκη: όχι για γέλια, μόνο για κλάματα
Την περασμένη εβδομάδα ενημερωθήκαμε μέσω ενός δελτίου τύπου του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος για μια δωρεά βιβλίων Αγγλικής γλώσσας προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ναι, υπάρχει κι αυτή κάπου ξεχασμένη! Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη. Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε, καθώς μέσα από αυτό εξάγονται ορισμένα αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Διαβάζουμε σχετικά: «Με την από 12/09/2017 (αρ.ΑΔΑ: 6Σ97ΩΗ2-Ξ97), απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκηδόνος έκανε δεκτή τη δωρεά διακοσίων (200) βιβλίων της Αγγλικής γλώσσας όλων των επιπέδων, από την καθηγήτρια Αγγλικών κα. Χαριστέα Παρθένα.
Η συγκεκριμένη δωρεά, η οποία έγινε κατόπιν πρότασης του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου κυρίου Γιαννάκη, θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό υλικού της Δανειστικής βιβλιοθήκης του Δήμου μας και θα διευρύνει τους γνωστικούς ορίζοντες των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν[…]»
Και το ερώτημα που αυθόρμητα προκύπτει είναι το παρακάτω: έστω λοιπόν ότι κάποιος θέλει να κάνει μια δωρεά σε έναν οργανισμό, σε ένα ίδρυμα ή οπουδήποτε αλλού. Η πρόταση του ειδικού συμβούλου σε τι ακριβώς διευκολύνει τη διαδικασία ή το δωρητή, εφόσον ο τελευταίος έχει λάβει την απόφασή του να προχωρήσει στη δωρεά;
Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι οι προτάσεις και το έργο που εδώ και τρία χρόνια έχουν παράξει οι πολύ καλά αμειβόμενοι ειδικοί σύμβουλοι ενός Δήμου που λειτουργεί στα κόκκινα – καθ’ ομολογίαν της ίδιας της Δημοτικής Αρχής –είναι τόσο άνευ ουσίας, όσο αυτή που μας παρουσιάζεται παραπάνω. Βέβαια με τέτοια δείγματα γραφής πώς να καταλήξει κανείς σε διαφορετικό συμπέρασμα;
Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο καθώς η λογική του «παρουσιάζω το τίποτα ως κάτι» έχει κυριαρχήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα, με μια μεγάλη μερίδα των δημοτών να το έχουν πλέον αντιληφθεί καθώς το βιώνουν πολύπλευρα στην καθημερινότητά τους.
Συνεχίζει το δελτίο τύπου: «Τέλος δράσεις τέτοιου τύπου αποτελούν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Διοίκηση για την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης».
Κι εφόσον μιλούν για ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση καλό θα ήταν να μάθουμε πότε ανανεώθηκε επίσημα –όχι με δωρεές – το αναγνωστικό υλικό της βιβλιοθήκης για τελευταία φορά; Πότε ενισχύθηκε η υλικοτεχνική της υποδομή για τελευταία φορά; Πόσα χρόνια πίσω πρέπει να πάμε; Ίσως τόσα που θα συναντήσουμε ως άσπονδους πολιτικούς αντιπάλους τον νυν Δήμαρχο και τον νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών κι ακόμη πιο πίσω. Αλλά ας μη μιλάμε τώρα για περσινά, ξινά σταφύλια. Άλλωστε η συμμαχία των δύο έγινε για το καλό του τόπου. Πως είναι δυνατόν να μιλούν για αναβάθμιση και όχι για υποβάθμιση όταν η βιβλιοθήκη λειτουργεί κατά βάση μόνο πρωινές ώρες και η σύμβαση του προσωπικού που κρατάει ανοικτή τη βιβλιοθήκη το απόγευμα λήγει τον Οκτώβριο;
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η συγκυρία που διερχόμαστε ως Δήμος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Με τις ευθύνες βεβαίως να βαραίνουν αναλογικά και διαχρονικά όλους όσους έχουν βρεθεί σε θέσεις καίριες. Από εκεί και πέρα πολύ λίγοι μπορούν να αρνηθούν ότι η συγκεκριμένη διοίκηση είναι ότι πιο ξεπερασμένο, παλαιοκομματικό, δυσκίνητο και αναποτελεσματικό θα μπορούσαμε να έχουμε κι αυτό δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων από τα πιο σημαντικά έως και εκείνα που από κάποιους ενδεχομένως θα χαρακτηρίζονταν δευτερεύοντα, βλέπε Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Σημ: Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του κ.Γιαννάκη πατώντας ΕΔΩ
Γ.Γιαννάκης:Για γέλια και για κλάματα το άρθρο του κ. Χ. Πιτσίλκα
Θα μπορουσες να εδινες λυσεις απο το να ξοδευεις ασκοπα τον χρονο σου γραφοντας τετοιου ειδους κειμενακια.Κριμα γιατι εισαι νεος κ μορφωμενος.Επισης κ πολυ μικρος για να κρινεις ανθρωπους που παλευουν για το καλο του τοπου μας χρονια τωρα.Κουραστηκε ο κοσμος απο τετοια κειμενα Χαρη.Ψηφοφορους θα κερδισεις με το να δωσεις ιδεες κ λυσεις για καθημερινα προβληματα.Με εκτιμηση Ισμαηλιδου Ιωαννα