Γ.Γιαννάκης:Για γέλια και για κλάματα το άρθρο του κ. Χ. Πιτσίλκα

Απάντηση στο άρθρο του κ.Χάρη Πιτσίλκα που δημοσίευσε χθες το e-koufalia.gr και μπορείτε να διαβάσατε πατώντας ΕΔΩ δίνει σήμερα ο κ.Γ.Γιαννάκης

Για γέλια και για κλάματα το άρθρο του υπ. Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ” 

Ως απάντηση στο άρθρο με τίτλο: “Δημοτική Βιβλιοθήκη: όχι για γέλια, μόνο για κλάματα” του κ. Χ. Πιτσίλκα, υπ. Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ» του κ. Φ. Κυριακίδη και με σκοπό να λυθούν οι όποιες απορίες του αλλά και να διαψευσθούν οι δεδομένες ανακρίβειές του, παρακαλώ να δημοσιευθεί στο site σας η απάντησή μου.

Σχετικά με την απορία του κ. Πιτσίλκα σε τι μπορεί να χρησιμεύει η πρότασή μου, ως Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, στην κα Χαριστέα για τη δωρεά των βιβλίων, θα ήθελα να τον ενημερώσω, πως η κα Χαριστέα είναι κάτοικος Σερρών και ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο μας. Η συμβολή μου επομένως στην πραγματοποίηση της δωρεάς αυτής έγκειται στο γεγονός ότι μέσω κοινών γνωστών ήρθα σε επικοινωνία με την κα Χαριστέα και της πρότεινα να δωρίσει τα βιβλία αυτά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη μας. Μιας και δεν μπήκατε στον κόπο, κ. Πιτσίλκα, να ενημερωθείτε πριν αναρτήσετε το άρθρο σας και επομένως να λύσετε από μόνος σας την απορία σας σχετικά με το τι διευκόλυνε η συμβολή μου, θα ήταν πιο φρόνιμο από μέρους σας να αρκεστείτε στο σχόλιο σας, ότι μια τέτοια δωρεά είναι καλοδεχούμενη, παρά να προσπαθήσετε να επιτεθείτε σε εμένα προσωπικά αλλά και στους υπόλοιπους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου.

Η συνέχεια του άρθρου σας, κ. Πιτσίλκα, κάθε άλλο παρά στον τίτλο του παραπέμπει, αποτελεί ωστόσο ακόμα μία απόπειρα παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών του Δήμου σε συνέχεια της εναγώνιας προσπάθειας του συνδυασμού σας να βλάψει τη Διοίκηση.

Προφανώς, κ. Πιτσίλκα, δεν γνωρίζετε οικονομικά για να καταλάβετε την σημασία της ανταποδοτικότητας των τελών, για την οποία εμείς αναφερθήκαμε ότι είμαστε στο “κόκκινο”. Παρ’ όλα αυτά, θα περίμενα από έναν άνθρωπο, ο οποίος θέλει να πιστεύει ότι εκφράζει το ‘νέο’, να έμπαινε στη διαδικασία να ενημερωθεί και να ρωτήσει κάποιον που όντως γνωρίζει οικονομικά και στη συνέχεια να τοποθετηθεί καταλλήλως.

Επίσης, κ. Πιτσίλκα, γιατί δεν μπήκατε στη διαδικασία να ενημερώσετε τους δημότες για τα αποτελέσματα του οικονομικού απολογισμού του Δήμου; Θα ισχυριστείτε βέβαια, ότι απουσιάζατε από την σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυσκολεύομαι βέβαια να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία παρουσία σας στο Δ.Σ, θα μπορούσατε όμως, αφού είστε αναγνώστης του e-koufalia, να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα του απολογισμού από εδώ: http://e-koufalia.gr/dimos-chalkidonosoikonomikos-apologismos-pepragmenon-dimotikis-archis/, ώστε να μην εκτίθεστε. Θα μου πείτε όμως, ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα σε αυτό στοχεύουν, στην ελλιπή ενημέρωση του κοινού.

Σε άλλο σημείο του άρθρου σας, κ. Πιτσίλκα, χαρακτηρίζετε τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου ξεπερασμένη, παλαιοκομματική, δυσκίνητη και αναποτελεσματική. Να σας υπενθυμίσω απλά ότι τη συγκεκριμένη Διοίκηση την επέλεξαν οι δημότες του Δήμου σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και αυτοί είναι που θα την κρίνουν στο τέλος της θητείας, το 2019, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, την επιτυχία της δηλαδή στο νοικοκύρεμα του Δήμου, τη μείωση των ελλειμμάτων, τη δημιουργία ταμείου για την στήριξη της καθημερινότητας και για τα μεγάλα έργα στα οποία προχώρησε και προχωρά σε όλο το Δήμο.

Κλείνοντας, στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σας, κ. Πιτσίλκα, είναι ότι το ‘τίποτα’ δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως ‘κάτι’. Γι’αυτό λοιπόν, πρέπει να καταλάβετε ότι το πολιτικό τίποτα στο οποίο βρίσκεστε εδώ και 3 χρόνια, η απόλυτη αφάνειά σας και η αδιαφορία σας για τα τοπικά δρώμενα δεν καλύπτονται με κάτι τέτοιες αναρτήσεις – επικοινωνιακές φωτοβολίδες που βρίθουν ανακριβειών και ψεμάτων.

 

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης

Οικονομολόγος – Λογιστής

Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Χαλκηδόνος

Του Χ.Πιτσίλκα: Δημοτική Βιβλιοθήκη: όχι για γέλια, μόνο για κλάματα

Κουφάλια:Πιτσίλκας-Γιαννάκης:Τι απάντησε ο ένας στον άλλο

 

 

One comment

  1. Ιωαννα

    Ευγε.Ελπιζω να καλυφθηκες Χαρουλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *