Ευθ. Φωτόπουλος: «Αναμένουμε την επίσημη απάντηση της ΕΥΑΘ για την υδροδότηση της ΔΕ Αξιού»

«Έχετε δίκιο 100%. Το πρόβλημα με το πόσιμο νερό στην περιοχή του Αξιού είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, άλυτο εδώ και 15 χρόνια. Είναι και δικό μας πρόβλημα, ολόκληρου του Δήμου Δέλτα. Δεν μας ενδιαφέρει εάν υπάρχει η όχι πολιτικό κόστος. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Συμφωνούμε ότι ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων, μιας και το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όλοι» είπε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλοςαπό το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2018, απαντώντας στην τοποθέτηση της εκπροσώπου της επιτροπής κατοίκων που δημιουργήθηκε στα Κύμινα και στα Ν. Μάλγαρα για το πόσιμο νερό, Λ. Παπαδράνγκα, η οποία διάβασε και σχετικό ψήφισμα.

«Έχουμε φροντίσει με πολλές δυσκολίες να λειτουργούν τα εξυγιαντήρια ώστε να έχουμε τουλάχιστον το νερό των εξυγιαντηρίων πόσιμο. Έχουμε, επίσης, εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα νέες γεωτρήσεις, μία στα Κύμινα, μια στα Νέα Μάλγαρα και μια στη Βραχιά. Έχουμε ήδη κάνει μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτη όπου ζητήσαμε από την ΕΥΑΘ να απαντήσει θετικά εάν προτίθεται να υδροδοτήσει τη Δημοτική Ενότητα Αξιού και από πού. Υπάρχει δέσμευση να το κάνει, όταν θα ολοκληρωθεί το αντλιοστάσιο και θα είναι σε θέση να πάρει νερό από τον Αλιάκμονα. Εμείς θέλουμε την επίσημη θετική απάντηση ώστε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση του έργου σύνδεσης, για να είμαστε έτοιμοι όταν η ΕΥΑΘ μπορεί να φέρει νερό, περίπου σε 2-2,5 χρόνια. Αυτόν το χρόνο θέλουμε να τον κερδίσουμε, εφόσον η ΕΥΑΘ απαντήσει θετικά.

 Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη ΔΕΥΑΔΔ παρά την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και αναμένουμε με διαδικασία ΑΣΕΠ την πρόσληψη εννέα ατόμων καίριων ειδικοτήτων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και χημικός» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη αναφέρθηκε στις αναλύσεις που γίνονται από πιστοποιημένο εργαστήριο σε τακτά χρονικά διαστήματα με δείγματα από τα εξυγιαντήρια. Στη συνέχεια μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στις υποδομές προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της υδροδότησης.

  1. Διανοίχθηκε νέα υδρευτική γεώτρηση στη Βραχιά
  2. Καθαρίστηκαν – απολυμάνθηκαν οι δεξαμενές των εξυγιαντηρίων και οι υδατόπυργοι
  3. Βιντεοσκοπήθηκαν – καθαρίστηκαν οι υδρευτικές γεωτρήσεις. Από το αποτέλεσμα συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για νέες γεωτρήσεις οι οποίες περιγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΔΔ. Για το λόγο αυτό, με παρέμβαση του Δημάρχου, εκταμιεύθηκε ποσό 150.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για την διάνοιξη δύο υδρευτικών γεωτρήσεων στα Κύμινα και στα Ν. Μάλγαρα
  4. Επειδή η ΔΕΥΑ δεν είναι στελεχωμένη έγινε απόπειρα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με την ΑΝΕΘ ΑΕ για την υλοποίηση έργων – επισκευών οι οποίες απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΜΘ. Η προσπάθεια σύναψης προγραμματικών συμβάσεων συνεχίζεται με άλλους φορείς
  5. Παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού, η ΔΕΥΑΔΔ προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *