Ευθ. Φωτόπουλος: «Σημαντικά βήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας»

Με αφορμή τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας α) για τη δημοπράτηση του έργου για τη συντήρηση του παράκτιου αναχώματος Αλιάκμονα-Λουδία-Αξιού-Καλοχωρίου και β) για τον καθαρισμό 48 ρεμάτων της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και αυτό των Διαβατών, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δύο πολύ σημαντικά βήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Δέλτα αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, για τα οποία συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη και ασκώντας πιέσεις πχ στην περίπτωση του αναχώματος Καλοχωρίου προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια από Υπηρεσίες, Φορείς και Υπουργεία στην ΠΚΜ για να προχωρήσει στη συντήρηση.

Εμείς ως Δήμος Δέλτα αλλά και ως ΔΕΥΑΔΔ, έχοντας υποστεί τρεις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν όλες τις Κοινότητες μας αλλά ιδίως τα Κύμινα, τα Μάλγαρα, τη Βραχιά, το Καλοχώρι και τη Χαλάστρα, τα τελευταία δύο χρόνια προχωρήσαμε στον καθαρισμό των φρεατίων και των καναλιών, ενώ συνεργαστήκαμε με το ΤΟΕΒ και το ΓΟΕΒ για τον καθαρισμό των καναλιών πέριξ των οικισμών.

Τον τελευταίο χρόνο το αποτέλεσμα φάνηκε, καθώς δεν είχαμε συγκεντρώσεις υδάτων και ζημίες σε περιουσίες στις Κοινότητές μας παρά κάποιες μεγάλες βροχοπτώσεις, σημάδι ότι οι εργασίες που κάναμε έπιασαν τόπο.

Παράλληλα κινηθήκαμε προς τις υπερκείμενες αρχές, όπως τα αρμόδια υπουργεία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξασφαλίσουμε πόρους για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή από την Λαχαναγορά μέχρι και τον Γαλλικό ποταμό συνολικού ύψους 29 εκατ. ευρώ. Ομοίως, εργαζόμαστε συστηματικά και σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για να υπάρξει μεγάλη κρατική παρέμβαση στην λεγόμενη Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Καλοχωρίου (στο Βιομηχανικό Πάρκο) ώστε μετατραπεί σε θεσμοθετημένη Βιομηχανική Περιοχή και να χρηματοδοτηθούν τα αναγκαία έργα υποδομών, όπως πχ ένα ικανό δίκτυο ομβρίων υδάτων, οδοποιίας και συστήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα λύσουν με το σωστό τρόπο και διά παντός τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται εκεί καθημερινά.

Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους Αντιδημάρχους, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, Γιάννη Γιώργο και Κώστα Γιουτίκα για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε σε κάθε επίπεδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *