Εκδήλωση της ομάδας γυναικών Χαλκηδόνας

[divide icon=”circle” color=”#”]

ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-6[divide icon=”circle” color=”#”]

Εκδήλωση της ομάδας γυναικών Δήμου Χαλκηδόνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μάη η εκδήλωση από την Ομάδα Γυναικών Δήμου  Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης (μέλος της ΟΓΕ), με θέμα τη γυναίκα εργαζόμενη, την άνεργη, τη σύντροφο, τη μάνα. Τη γυναίκα αγωνίστρια, που δεν περιμένει να της χαριστεί τίποτα και διεκδικεί τη ζωή της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της Ομάδας, Άννα – Μαρία Δόμβρου και ακολούθησε χρονικό με τις πρώτες γυναικείες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αγγλία, την 8η Μάρτη, το Μάη του ’36, το έγκλημα της παιδικής εργασίας, την υποβαθμισμένη μητρότητα, τη μετανάστευση, την προσφυγιά. Όλα αυτά μέσα από κείμενα και ποιήματα, εμπλουτισμένα με video, συνοδευόμενα από τραγούδια που παρουσίασε το συγκρότημα του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία από την Σοφία Χατζηαστερίου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

Την παράσταση έκλεψε η μικρή Λαβίν από το Χαλέπι, που βρέθηκε στην εκδήλωση με τους γονείς της, οι οποίοι φιλοξενούνται από κατοίκους του δήμου, και ζήτησε να πει ένα τραγούδι.

Επίσης τα μέλη της Ομάδας μοίρασαν κόκκινα γαρίφαλα σε γυναίκες και άντρες.

Η συγκίνηση, ο προβληματισμός, ο ενθουσιασμός και η χαρά των παρευρισκόμενων, που προέκυψε από όλη αυτή τη δουλειά, ήταν εμφανής και οι συζητήσεις, που ακολούθησαν, ιδιαίτερα χρήσιμες.

ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-2ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-3ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-4ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-5ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-6ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-7ekdhlosh-omadas-gynaikon-koyfalion-8[divide icon=”circle” color=”#”]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *