“The beaver”:Εκτός ελέγχου οι κλοπές στο δήμο Χαλκηδόνας

 

beaver final

-«Ποιος θα βάλει το χέρι του στη φωτιά;»

Σε καθημερινή βάση πλέον γινόμαστε μάρτυρες κλοπών, ακόμη και ληστειών, στο δήμο Χαλκηδόνας. Σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται για μικροκλοπές και διαρρήξεις που όμως αφήνουν πίσω τους υλικές ζημιές τις οποίες καλούνται να πληρώσουν τα θύματα.

Διαβάζοντας και ακούγοντας τα σχόλια και τα παράπονα των δημοτών, για μη αστυνομική κάλυψη και για αδιαφορία της δημοτικής αρχής και των άλλων παραγόντων που ευθύνονται για την ασφάλεια του δημότη, παρατηρούμε οργή. Μια οργή που κατά την άποψή μου είναι ορθή.

Ορθή για το λόγο ότι η Αστυνομία δεν επεμβαίνει δυναμικά να εφαρμόσει τον νόμο προς τους γνωστούς – άγνωστους (και δεν αναφέρομαι στα τοπικά τμήματα) και η δημοτική αρχή έχει επαναπαυθεί στο ότι τηρεί(;) τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ωστόσο, για τι ευθύνες της αστυνομίας, πρέπει να πούμε πως την ίδια χρονική περίοδο το Υπουργείο προχωρά στην κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων, μείωση προσωπικού και «σακαράκες» περιπολικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την αστυνόμευση του δήμου μας αυτή τη στιγμή υπάρχει ΜΟΝΟ ένα περιπολικό (!!!) Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σχόλιό του χρήστης σε κοινωνικό δίκτυο, «πώς να υπάρχουν περιπολικά όταν οι πολιτικοί μας κυκλοφορούν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα;» (βλ. Βενιζέλος και θωρακισμένο αυτοκίνητο 750.000 ευρώ)

Και πάμε στις ευθύνες των διοικούντων.

Τι έκαναν οι δημοτικές αρχές σε επίπεδο πρόληψης τόσα χρόνια; Έφτιαξαν τις υποδομές ώστε «οι αμαρτωλές περιοχές» να αποτελέσουν μέρος του ιστού του δήμου έστω και αισθητικά-εμφανισιακά για αρχή;

Υπάρχει κάποιο επιστημονικό δεδομένο έστω ως ανάλυση ή ως πρόταση;

Στα πιο άμεσα και “εύκολα” π.χ. ο ηλεκτροφωτισμός, ίσως είναι ένα καλό πρώτο ξεκίνημα. Πέντε βρετανικές έρευνες έφτασαν στο συμπέρασμα, πως τα φώτα έχουν μειώσει την εγκληματικότητα σε ποσοστό έως και 30% σε περιοχές που ήταν σκοτεινές. Τρανταχτό παράδειγμα η κεντρικότερη οδική αρτηρία της Χαλκηδόνας, η οδός Εθνικής Αντίστασης όπου επαγγελματίες αλλά και οικίες πέφτουν συνεχώς θύματα διαρρήξεων. Εάν τα βράδια σβήσουν οι επαγγελματίες τις πινακίδες τους επικρατεί απόλυτο σκοτάδι.

Ένας άλλος τρόπος να μειωθούν δραστικά οι κλοπές είναι να γίνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για τη «γειτονιά των ναρκωτικών» στη Χαλκηδόνα. Και όχι καταγγελία τύπου «εκεί πουλάνε ναρκωτικά» (τέτοιες έχουν γίνει άπειρες με μηδενικά αποτελέσματα). Μιλάμε για καταγγελίες και ελέγχους πολεοδομικού τύπου (γνωρίζουν οι διοικούντες). Kαι πρόκειται για διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ίσως έτσι καταφέρουν να εξαλείψουν τη μάστιγα αυτή που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό για τις κλοπές και διαρρήξεις.

Το θέμα βέβαια είναι «ποιος θα βάλει το χέρι του στη φωτιά» αφού το θέμα αυτό φωνάζει από μακριά… «μη τζιζ»

The beaver”

 

3 comments

  1. Αφού ούτε εμείς οι ιδιοι οι κάτοικοι δεν αντιδρούμε με κάποιο τρόπο και καθόμαστε σαν απλοί παρατηρητές.Στις συγκεντρώσεις που έγιναν γι’ αυτό το θέμα ήρθαν ελάχιστοι κάτοικοι.Ούτε καν securiti δεν ηθελε κανένας.Ποιος να πιέσει την αστυνομία και τη διοικηση????????????????Υπάρχει κανείς???????????????

  2. Και γύρω από το Δημοτικό σχολείο της Χαλκηδόνας δεν έχει φωτισμό,επαρκή τουλάχιστον και κάνουν βόλτα όλοι αυτοί… Πάνω κάτω….

  3. Πνιγεται σε μια κουταλια νερο η χαλκηδονα…?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *