“The Beaver”: ΠΑΙΔΙΚΕΣ (Α)ΧΑΡΕΣ


beaver final

ΠΑΙΔΙΚΕΣ (Α)ΧΑΡΕΣ

Αυτή είναι μια από τις παιδικές χαρές στο δήμο Χαλκηδόνας που έχουν κριθεί ακατάλληλες για χρήση και βρίσκεται στην είσοδο της Χαλκηδόνας από Θεσσαλονίκη.

paidiki

 

Μπορεί η πινακίδα στην είσοδο να αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η χρήση της αλλά από ότι βλέπουμε στη φωτό η πόρτα είναι ανοιχτή και άνετα μπορούν τα παιδιά να μπουν και να παίξουν μέσα, φανερώνοντας έτσι την διαχειριστική αδυναμία του δήμου και θέτοντας θέμα της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών.paidiki2

Όσον αφορά και πάλι την συγκεκριμένη παιδική χαρά του δήμου Χαλκηδόνας, προϋπόθεση ασφαλείας δεν είναι μόνο η προειδοποιητική πινακίδα αλλά και η περίφραξη της παιδικής χαράς, που όπως βλέπουμε και στην ένθετη φωτό είναι σε άθλια κατάσταση αλλά και επικίνδυνη (εικαστική παρέμβαση από τους υπευθύνους, τα βαμμένα λευκά κολονάκια…)

Ωστόσο, παρά την προειδοποιητική πινακίδα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15/22-5-2015 εγκύκλιο που εξέδωσε το Μάιο του 2015 ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ο δήμος παραμένει υπεύθυνος εάν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Η παραπάνω εγκύκλιος καλούσε τους Δήμους να σφραγίσουν ή να αποξηλώσουν τις επικίνδυνες πλέον παιδικές χαρές στους χώρους της αρμοδιότητάς τους, εφόσον δεν πληρούν τις σύμφωνα με το Νόμο προδιαγραφές και δεν φέρουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση. Υπογραμμίστηκε, δε, ότι σε περίπτωση ατυχήματος, που λαμβάνει χώρα σε προσβάσιμη παιδική χαρά, ακόμη και αν έχει τοποθετηθεί πινακίδα στην οποία αναγράφεται ότι δεν διατίθεται πιστοποίηση και ότι η χρήση της γίνεται υπ’ ευθύνη γονέων ή συνοδών, ο οικείος Δήμος εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το συμβάν.

Κατόπιν αυτής της Εγκυκλίου, ορισμένοι Δήμοι (σε εθνικό επίπεδο) προχώρησαν σε σφράγιση ή αποξήλωση παιδικών χαρών, περισσότεροι τοποθέτησαν πινακίδες όπου ανέγραφαν ότι ο χώρος προσφέρεται μόνο για αναψυχή παρά το γεγονός ότι έτσι δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις παιδικών χαρών που απλώς συνέχισαν να λειτουργούν χωρίς να πληρούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλείας για τα παιδιά.

Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθούν οι ακατάλληλες για χρήση και άκρως επικίνδυνες παιδικές χαρές, πώς σκοπεύουν οι υπεύθυνοι του δήμου να εξαλείψουν τον κίνδυνο ατυχήματος στον οποίο εκτίθενται τα παιδιά και πώς θα εξισορροπήσουν την κοινωνική παροχή της απωλεσθείσας παιδικής χαράς με ότι συνεπάγεται αυτό στα αθώα παιδικά χρόνια;

The Beaver

 

19 comments

 1. Άφού είναι ακατάλληλες οι παιδικές χαρές θα έπρεπε να σφραγιστούν και όχι να τοποθετηθούν πινακίδες, οι οποίες απευθύνονται και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας που δεν έχουν μάθει ακόμη να διαβάζουν..

  • Να τις ξηλωσουν πρέπει. Σε εμάς η μεγάλη παιδική χαρά η οποία είναι πάνω στον παλιό διεθνή δρόμο δεν έχει περίφραξη. Δώσανε πριν χρόνια γύρω στα 70000 ευρώ για να γκρεμίζουν την περίφραξη.

  • Και στο Παρθένιο έφτιαξαν-λέει-γήπεδο τέννις αλλά δεν είδαμε ούτε ρακέτα… Και φυσικά κανένας δεν πλήρωσε ποτέ ούτε για κακοδιαχείριση ούτε για υπεξαίρεση… Αφού ψηφίζουμε άσχετους με τη διοίκηση ή λαμόγια καλά να πάθουμε….

 2. Μετα το ατύχημα που έγινε πέρσι στα Γιάννενα που είχε σαν αποτέλεσμα ένα παιδί να χάσει το δάχτυλο του,οι δήμοι σκέφτηκαν πως θα αποποιηθουν κάθε ευθύνη βάζοντας αυτές τις πινακίδες στις παιδικές χαρές. ….πολύ βολικό από το να προσφέρουμε στα παιδιά των δημοτών μας χώρο με αξιοπρεπή και πάνω από όλα ασφαλή διασκέδαση!

 3. Οι αναγνώστες εχουν κρίση και γνώση και πριν διαβάσουν καν το άρθρο ξέρουν ότι όπου υπάρχει αυτή η πινακίδα.. έχουν παραπονεθει προηγουμένως οι πολίτες για το απίστευτο χαλι στις παιδικές χαρές. Το ίδιο συνέβη και με μας πριν ένα χρόνο που ζητήσαμε για χιλιοστή φορά να συμμαζευτεί η παιδική χαρά μπροστά στο σπίτι μας. ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ!

 4. Από το καλοκαίρι έχουν βάλει τις Πινακίδες και το μόνο που έκαναν ηταν να βαψουν τα παιχνίδια αραγε αυτό τις κάνει κατάλληλες? Είναι ντροπή να μην έχουμε ενα ασφαλές και καθαρο μέρος να παίζουν τα παιδιά μας

 5. Ακριβώς, Ιωάννα Κωνσταντινιδου. Και παρ´ολα αυτά πολλοί μέσα κι έξω απο το νηπιαγωγείο θέλουν να ανοίξει για να προαυλίζονται τα νήπια. ,,!!!!!!!!!!!

 6. Και μια βόλτα στην παιδική στο νηπιαγωγείο που είναι τίγκα στις συριγγες απο τα πρεζόνια και παίζουν μικρά παιδιά..!!

 7. Όπως βλέπεις φίλε Στέφανε υπάρχει μία πινακίδα προειδοποιητική.Εάν θέλεις να κάνεις ρεπορτάζ θα πρέπει να μάθεις και να εξηγήσεις στον κόσμο τι σημαίνει και γιατί έχει τοποθετηθεί εκεί, όπως και σε πολλές άλλες παιδικές χαρές, παρόμοια πινακίδα. Εάν θέλεις να κάνεις φτηνή προπαγάνδα τότε δείχνεις μόνο την εικόνα χωρίς λόγια.Εάν όμως ξεκινησες μια προσπάθεια έστω και ερασιτεχνικά και σε ενδιαφέρει η σωστή ενημέρωση των δημοτων μας, πρέπει να ενεργείς υπεύθυνα.εξετάζοντας τα θέματα διεξοδικά.Διαφορετικά κάτι ύποπτο υπάρχει στο ΒασίλεΙο τησ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ

  • Αγαπητέ σύμβουλε του δήμου 1ον το άρθρο δεν είναι δικό μου αλλά συμφωνώ με τα γραφόμενα. 2ον.Προπαγάνδα μάλλον εσύ κάνεις και δικαιολογημένα αφού πληρώνεσαι από τον δήμο..3ον για τα ύποπτα ψάξε αλλού.Σε λάθος μέρος ήρθες

  • Η απάντησή σου με εκπλήσει αρνητικά.Η πόρτα του Δήμου είναι ανοιχτή σε θέματα ενημέρωσης και πρίν γράψουμε ή ανεβάσουμε οτιδήποτε δημιουργώντας εντυπώσεις, κάνουμε και μιά σφαιρική ενημέρωση και δεν ρωτάμε έτσι αφηρημένα τι θα κάνει ο Δήμος. Ωραίο το θέμα πράγματι,πριν το θίξεις ομως μάθε τη θέση και της άλλης πλευράς και μετά τοποθέτηση. Το να δίνεις δυνατότητα στον οποιοδήποτε να γράφει οτιδήποτε κρυπτόμενος πίσω απο ένα ζωάκι δεν σε απαλλάσει απο την ευθύνη.Και για να καταλάβω καλά εννοείς οτι πληρώνομαι για να κάνω προπαγάνδα ή λάθος κατάλαβα?

  • Το ποιος εκπλήσσει αρνητικά άσε να το κρίνουν άλλοι.Όσο για τις οδηγίες σου σ ευχαριστώ πολύ αλλά κράτα τες για σένα .Ο αρθρογράφος μια χαρά ενημέρωση έχει και έχει δικαίωμα να υποβάλει ερωτήματα..Ο δήμος από την πλευρά του έχει τα δελτία τύπου για να απαντάει. Εκτός αν σκοπεύει να τα καταργήσει και να απαντάνε οι ειδικοί σύμβουλοι στο facebook.Κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας.Την λέξη προπαγάνδα εσύ την ανέφερες πρώτος και στην επέστρεψα.

  • Καλημέρα Γιάννη κουκιά σπερνω.Το εχετε αυτο οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ.

  • Τι θα γινει κυριε Μανωλης χλοπτσιδης με τις παιδικες χαρες τα παιδια μας που θα παιξουν κοτσαρατε μια πινακιδα σε ολες τις παιδικες χαρες κ μεχρι εκει δεν βαριεσε καληφτικατε με μια ταμπελα για ενημερωστε μας . Οσο για τον δημο που λετε οσες φορες κ να πηγα εγω πρωσοπικα για κατι ολο ενταξη υποσχεσης κ αγιος ο θεος .καπιος κυριος εκει μεσα να μην ονομασω μεχρι να βγει να μην πω τι μας εκανε τωρα που βγηκε μας ρωταει πιος ειμαι κ απο που με ξερει λοιπον περιμενω μια απαντηση για το τι θα γινει κ θελω να δω επειτελους κ ποσο υπευθηνη ειστε ο δημος δεν ειναι μονο τα κουφαλια ειναι κιαλα χωρια….

  • Και οπως λετε για κρυπτομενους πησω απο ζωακια εδω ειμαι φενομαι πιος ειμαι κ αν θελετε κανουμε κ μια συναντηση να τα πουμε κ να μας πειτε ..

 8. Που να δειτε και την πλατεια των εργατικων!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *