Επιστολή Δημάρχου Χαλκηδόνος σχετικά με τη λειτουργία Λούνα παρκ στα Κουφάλια

Επιστολή-απάντηση δημάρχου Χαλκηδόνος στην ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων (δείτε ΕΔΩ)  σχετικά με τη λειτουργία Λούνα παρκ στα Κουφάλια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ‘’ΑΝΤΡΙΑΔΑΣ 2020’’

Κατά πάγια τακτική μου, αποφεύγω να σχολιάζω ανακοινώσεις ή απόψεις Τοπικών Συμβουλίων. Θεωρώ ότι ως διακριτά όργανα έχουν την ευθύνη των όποιων αποφάσεων και θέσεων τους και κρίνονται γι αυτές.

Αναγκάζομαι όμως, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της προέδρου και του Τ.Σ. Κουφαλίων, να παρέμβω, διότι αυτή τη φορά έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα και είτε συνειδητά, είτε από άγνοια ψεύδονται. Ψεύδονται διότι και γνώριζαν και ουδέποτε εξέφρασαν αντίρρηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφέρουν δηλαδή σχετικά με την εγκατάσταση λούνα παρκ στα Κουφάλια για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ότι ‘’ως τοπικό συμβούλιο ήταν αρνητικοί στην εγκατάσταση λούνα παρκ και ότι η κεντρική διοίκηση ουδέποτε ζήτησε επισήμως τη γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου, ως όφειλε, για τη σχετική αδειοδότηση’’.

Παραθέτω λοιπόν παρακάτω όλες τις σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες εκμισθώθηκε ο χώρος για την εγκατάσταση λούνα παρκ:

Με την υπ.αρ. 1/2020 απόφαση το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Δ.Κ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, ζητά την εκμίσθωση του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου, για εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου με αριθμό 1121, του Ο.Τ.124, παραπλεύρως του Δημοτικού γηπέδου, της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων της ομωνύμου Δημοτικής Ενότητας του Δήμου μας, για 5 ημέρες την περίοδο της θρησκευτικής πανήγυρης του Αγίου Πνεύματος “ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2020”, και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 4/06/2020 έως και την 8/6/2020.

Με την υπ.αρ. 20/2020/24-2-2020 απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει την εκμίσθωση κοινόχρηστου δημοτικού χώρου, για εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. (χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίρρηση από Τ.Σ. της Δ.Κ Κουφαλίων).

Με την υπ.αρ. 40/2020/17-03-2020 απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, ΟΜΟΦΩΝΑ καθορίζει τους όρους δημοπρασίας για την εκμίσθωση του εν λόγω δημοτικού κοινόχρηστου χώρου, με φανερή δημόσια δημοπρασία, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια, κατόπιν διακήρυξης δημοσιευομένης δέκα (10) πλήρεις ημέρες προ της δημοπρασίας. (χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίρρηση από Τ.Σ. της Δ.Κ Κουφαλίων).

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη του έτους 2020 και ώρα: 9:00 έως 10:00 π.μ., κατόπιν της αρ.πρωτ.5066/23-04-2020, διακήρυξης του Δημάρχου και της αρ.πρωτ.5067/23-04-2020 περίληψη αυτής. Πλειοδότης αναδείχθηκε ο κ. Εξηνταφώτης Θεοδόσιος του Γεωργίου, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 650,00 ευρώ. (χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίρρηση από Τ.Σ. της Δ.Κ Κουφαλίων).

Με την υπ.αρ. 85/2020/28-5-2020 απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει, τα από 6/5/2020 πρακτικά δημοπρασίας, για την εκμίσθωση του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου με αριθμό 1121, του Ο.Τ.124, που βρίσκεται παραπλεύρως του Δημοτικού γηπέδου, της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων της ομωνύμου Δημοτικής Ενότητας του Δήμου μας, για 5 ημέρες την περίοδο της θρησκευτικής πανήγυρης του Αγίου Πνεύματος “ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2020”, και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 04/06/2020 έως και 08/6/2020. (χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίρρηση από Τ.Σ. της Δ.Κ Κουφαλίων).

Κατόπιν των παραπάνω και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465 Απόφαση (ΦΕΚ 2087/Β/30-5-2020) “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, υπεγράφη στις 3-6-2020 το συμφωνητικό εκμίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, για την εγκατάσταση Λούνα Παρκ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Επομένως τεκμαίρεται ότι το Τοπικό Συμβούλιο ξεκίνησε το ίδιο την παραπάνω διαδικασία, γνώριζε όλα τα βήματα που έγιναν και ουδέποτε εξέφρασε την αντίρρησή του. Για ποιο λόγο έρχεται τώρα και ισχυρίζεται τα αντίθετα, ας δώσει εξηγήσεις το ίδιο.

Πρέπει όμως να καταλάβουν οι κυρίες και κύριοι τοπικοί σύμβουλοι, ότι ο ρόλος τους δεν εξαντλείται στην παρακολούθηση παρελάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και αποστολή επιστολών, αλλά έχοντας καθημερινή παρουσία και ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου, φροντίζοντας για την επίλυσή τους σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου. Εάν δεν μπορούν ας αφήσουν άλλους να αναλάβουν.

Επίσης να κατανοήσουν, ότι όταν κατέχουμε θέσεις ευθύνης ενεργούμε σύμφωνα με τους κανονισμούς και τους νόμους και όχι σύμφωνα με εξωγενείς υποδείξεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Παρόλα ταύτα, θεωρώντας ότι αναφέρεται στην επιστολή του Τ.Σ. Κουφαλίων, ως προϊόν άγνοιας και έλλειψης ενημέρωσής τους, αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας εκ μέρους τους.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Σταύρος Αναγνωστόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *