Τοπικό Κουφαλίων: Ανακοίνωση για την εγκατάσταση Λούνα παρκ

Με αφορμή την εγκατάσταση λούνα παρκ στα Κουφάλια για την εορτή του Αγίου Πνευματος,  οφείλω να αναφέρω τα παρακάτω:

  1. Ως τοπικό συμβούλιο ήμασταν αρνητικοί στην εγκατάσταση λούνα παρκ. Με δεδομένα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στα σχολεία και σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες, θεωρούμε άκαιρη και επισφαλή τη λειτουργία λούνα παρκ τη δεδομένη χρονική στιγμή.
  1. Με τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες που διαμόρφωθηκαν μετά την πανδημία, η κεντρική διοίκηση ουδέποτε ζήτησε επισήμως τη γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου, ως όφειλε, για τη σχετική αδειοδότηση. Ως αποτέλεσμα αυτού, δε γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες και όρους δόθηκε η σχετική αδειοδότηση και αν τηρούνται ειδικά υγειονομικα πρωτόκολλα και ειδικοί κανόνες ασφαλείας.

  1. Ζητήσαμε ήδη εγγράφως από τη διοίκηση να μας γνωστοποιήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και το λόγο που παρακάμφθηκε η γνώμη του τοπικού συμβουλίου.

Όλα τα παραπάνω επιδεικνύουν έλλειμμα δημοκρατίας και υπευθυνότητας από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης του Δήμου διότι παρακάμπτουν στην πράξη τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και δεν αξιολογούν επαρκώς τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *